Belföld

Aggódik az 58 tiltakozó tanárért Budaörs polgármestere

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
Szerinte a jelenlegi hatalom bosszúálló, gyűlöli az értékeket, a helyzet pedig azért nehéz, mert a társadalom sem toleráns és szolidáris.

A korábban az iskolák ügyében a kormányzattal ádáz harcot vívó budaörsi polgármester a Blikknek azt mondta, aggódik a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium polgári engedetlenséget fontolgató tanáraiért. Reménytelennek látja a helyzetet.

Wittinghoff Tamást meglepte, mennyire bölcsen fogalmazták meg tiltakozásukat, sokkal bölcsebben, mint ő tette volna. Úgy fogalmazott, nem tudja, hogy

ez most a vég kezdete, vagy a kezdet vége.

Szerinte a jelenlegi hatalom bosszúálló, gyűlöli az értékeket, a helyzet pedig azért nehéz, mert a társadalom sem toleráns és szolidáris. Wittinghoff Tamás arra kérdésre, számíthatnak-e retorziókra a kormány részéről, azt mondta, ezt nem tudja, de nagyon rossz érzései vannak. Elolvasta az „ellenállók” névsorát, sokakat közülük személyesen ismer, pontosan tudja,

ez nem egy politikai hátterű történet, mert sokféle nézetű ember van közöttük.

Nem érti, hogy a pedagógusok ilyen szintű megalázása miért jó. A kormányzat helyében ő békét kötött volna tanárokkal, az

nem kerül annyiba, mint egy csomó olyan dolog, amire elképesztő mennyiségű pénz ment el.

A leggyomorforgatóbbnak azt tartja, amikor közéleti és politikai  szereplők képesek azt mondani, hogy a pedagógusoknak három hónap szabadságuk van, és tegyenek ők maguk is a megbecsültségükért.

Nehéz az embernek udvariasan fogalmazni, de egy olyan alaknak, aki ilyet mond, fogalma sincs arról, mit jelent egy órát leadni, dolgozatokat javítani, milyen felelősség elvinni a gyerekeket egy osztálykirándulásra. Szemenszedett hazugság a három hónap szünet is, és ezt pontosan tudja mindenki, akinek van pedagógus ismerőse.

Ilyen kijelentésekkel még inkább el lehet riasztani a fiatalokat a  pályától, de egy valódi pedagógusnak ez a hivatás jóval több, mint nyolc óra – tette hozzá.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik