Szórakozás

Charlie a mai zenékről: Nincsenek már igazán jó dalok

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Évek óta nem hallgat már zenét.

Az Index interjúvolta meg Charlie-t, aki egyebek mellett karrierje alakulásáról mesélt, illetve arról, milyen most az élete, 77 évesen.

Tíz éve alig iszom. Otthon ülök, a városba sem megyek be, nem vezetek. Ha valami nagyon-nagyon fontos, taxiba ülök. A fellépésekre is visznek. Tíz éve, amióta Katikám elment, zenét sem hallgatok… Pedig az nekem mindig döntő fontosságú volt. Óriási gyűjteménnyel rendelkeztem, de a lemezeimet is ellopták. Van tizenegy kiscicám

– fogalmazott az énekes.

A mai zenei kínálatról is elmondta a véleményét.

Azt sajnálom, hogy a fiataloknak nincs meg az a lehetőség, ami nekünk megvolt, mert azt a rengeteg színpadi fellépés hozza meg, hogy stabilan állj színpadon, hogy higgyél magadban. Ez a rengeteg stílus, ami most van, katasztrófa. Ráaggatják, hogy ilyen stílus meg olyan stílus. A gyerekek meg alkalmazkodnak ehhez az új világhoz, ami kutyaszar. Nincsenek már igazán jó dalok. És hát ahhoz, hogy szarból aranyat csinálj, nagy tehetségnek kell lenned. Ilyen volt például Cserháti Zsuzsa. Rettenetes dalokat írtak neki, ennek ellenére ő eladta.

Véleménye szerint az a jó zene, ami „lejön”, és ezt a zenésznek kell közvetítenie. „Ezt kell megtanulni, és erre sajnos a fiataloknak nem nagyon van lehetőségük” – tette hozzá Charlie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik