Belföld

Letartóztatták a pécsi bankrablásokkal gyanúsított háromgyermekes rendőrt

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Letartóztatta a Kaposvári Törvényszék azt a háromgyermekes rendőrt, akit azzal gyanúsítanak, hogy kétszer is kirabolta a pécsi Takarékbankot pár évvel ezelőtt.

A Kaposvári Törvényszék sajtóosztálya az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt közölte, hogy az ügyészi indítvánnyal egyezően, szökés, elrejtőzés, és bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének  a veszélye miatt rendelték el a 40 éves férfi letartóztatását. A végzést az ügyész és a gyanúsított is tudomásul vette, de a férfi ügyvédje fellebbezett ellene.

A gyanúsítás szerint a férfi 2020. május 12-én délután három körül bement a pécsi bankfiókba és egy maroklőfegyverrel – vagy annak látszó tárggyal – fenyegetőzve arra kényszerítette az alkalmazottakat, hogy a kasszában lévő készpénzt adják át. Az elkövető 5 millió 736 forintot szerzett meg, majd elmenekült a helyszínről.

Kapcsolódó
Beismerte tettét a pécsi bankrablással gyanúsított rendőr – így fogta el a TEK
Több mint ötmilliót zsákmányolt két évvel ezelőtt. A fél évvel korábbi bankrablást nem ismerte el. Letartóztatását kérte az ügyészség.

A megalapozott gyanú szerint a rendőr fél évvel korábban is kirabolta ugyanezt a bankot. A háromgyermekes apa a bírósági meghallgatása során fenntartotta a korábbi vallomását, amely során beismerte a bűnösségét a 2020-as bankrablással kapcsolatban, a 2019-es rablásban viszont már tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Frissítünk!

A bíróság a későbbi közleményében azt írta, hogy a gyanúsított engedély nélkül vitte ki a rendőrség épületéből, és tartotta magánál a szolgálati maroklőfegyverét.

Azt írták, hogy a rendőr 2020 novemberében a Robotzsaru rendszerben a hatáskörét túllépve keresett rá annak a rablásnak a nyomozati ügyiratára, amellyel gyanúsítják.

Kapcsolódó
Háromgyermekes apa a rendőrből lett bankrabló
Pécsi ismerősei nem értik K. Igort, akit két fegyveres támadással gyanúsítanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik