Belföld

Beismerte tettét a pécsi bankrablással gyanúsított rendőr – így fogta el a TEK

TEK /ugyeszseg
TEK /ugyeszseg

Beismerte a bűnösségét a kihallgatása során az a rendőr, akit azzal gyanúsítanak, hogy kirabolt egy pécsi Takarékbankot.

Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a lapunknak küldött közleményében azt írta, hogy a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség erőszakos vagyon elleni, hivatali és közbiztonság elleni bűncselekmény miatt folytat nyomozást az ügyben.

A rendőrt tegnap vették őrizetbe az elfogása után, majd gyanúsítottként hallgatták ki kétrendbeli rablás, hivatali visszaélés, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettének elkövetése miatt.

A regionális nyomozó ügyészség által végzett nyomozati cselekmények eredményesek voltak, a bűnügyi akció végrehajtásban és a felderítésben a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság is közreműködött.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2020. május 12-én délután három körül bement a pécsi bankfiókba és egy maroklőfegyverrel – vagy annak látszó tárggyal – fenyegetőzve arra kényszerítette az alkalmazottakat, hogy a kasszában lévő készpénzt adják át. Az elkövető 5 millió 736 forintot szerzett meg, majd elmenekült a helyszínről.

Ezt követően, 2020 novemberében a férfi a rendőrségi nyilvántartási rendszerben hatáskörét túllépve, célirányosan rákeresett a fenti rablás miatt indult eljárás ügyiratára és abból iratokat töltött le azért, hogy jogtalanul információkat szerezzen a nyomozás állásáról.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a rendőr az elfogását megelőzően szolgálati maroklőfegyverét és a hozzá rendszeresített hat darab lőszert a szolgálati helyéről engedély nélkül kivitte és azokat birtokában tartotta. A gyanúsított beismerte ezen bűncselekmények elkövetését.

A megalapozott gyanú szerint a rendőr 2019. novemberében is kirabolta ugyanezt a bankot, de az ügyészségen történő kihallgatásán nem ismerte el ezt a bűncselekményt.Az ügyészség letartóztatást indítványozott a rendőrrel szemben. Erről holnap döntenek.

Frissítünk!

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője korábban egymilliós nyomravezetői díjat tűzött ki az ügyben. Tekintettel arra, hogy a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható férfit elfogták, ezért ezt most vissza is vonták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik