Belföld

1027 százalékkal kerül többe a korlátlan belépés Mészáros Lőrinc szegedi fürdőjébe

Jászai Csaba / MTVA / MTI
Jászai Csaba / MTVA / MTI

Korábban összesen 99 ezer forintba került az, ha valaki egy évben minden nap el akart menni a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels Zrt. tulajdonában álló szegedi Napfényfürdő Aquapolisba, a Szegeder.hu cikke szerint ez az ár most meghaladja az egymillió forintot.

A fürdő nemrég honlapján adott tájékoztatást arról, hogy a járványhelyzetből adódóan 2020 novembere és 2021. május 6. között zárva tartottak, és kárpótolják is bérleteseiket azzal, hogy meghosszabbítják bérleteik érvényességét 6 hónappal. Az éves bérletet azonban kivezették, csak 10, 20 vagy 30 alkalmas bérletet lehet vásárolni, 39 ezer, 69 ezer, és 93 ezer forintért.

Aki minden nap menne a Napfényfürdőbe, annak összesen 1 millió 116 ezer forintot kell fizetnie, és még így is kimarad 5 nap az évből.

A drágulás 1027 százalékos. A lap egyik olvasója egy nyugtát is bemutatott: ezen jól látható, hogy a „felnőtt éves korlátlan” nevű bérletét 2019 októberében kereken 99 ezer forintért vette meg. Az olvasó arra is felhívta a figyelmet, hogy megszüntették a felnőtt bérletekhez korábban ajándékként járó egy darab ingyenes és további kedvezményes gyermekbérleteket is.

A fürdővendégek (akik a kedvezőtlen díjjegyzéket egyáltalán észrevették) kivétel nélkül fel vannak háborodva, és méltánytalannak tartják az egészet. A fürdő Facebook-oldaláról a bíráló megjegyzéseiket azonnal eltávolítják. A legtöbben azt tervezik, hogy átmennek az önkormányzati fenntartású Sportuszodába (vagy a Tiszavirágba), mivel ennél még azok is jóval olcsóbbak. Az egészségügyi gondokkal küszködők számára azonban ez nem feltétlenül jelent megoldást, ugyanis ők a Napfényfürdőben a sportolás mellett különféle wellness-szolgáltatásokat is igénybe vehettek”

– írta a Szegedernek Zoltán nevű olvasójuk.

Kapcsolódó
Potom pénzért vett az államtól gyógyfürdőt Mészáros Lőrinc, de a tb-kártyás betegekből nem kér
A felcsúti milliárdos a beutalóval érkező, beteg embereket nem fogadja egerszalóki gyógyfürdőjében, üzletpolitikai megfontolásból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik