Nagyvilág

Egy tizenhárom éves fiú meghalt a londoni kardos támadásban

Adrian DENNIS / AFP
Rendőrök járőröznek a London keleti részén fekvő Hainault-ban 2024. április 30-án, a kardos támadás után.
Adrian DENNIS / AFP
Rendőrök járőröznek a London keleti részén fekvő Hainault-ban 2024. április 30-án, a kardos támadás után.

Egy tizenhárom éves fiú meghalt a londoni kardos támadás áldozatai közül – közölte a londoni rendőrség a BBC News hírfolyama szerint. A rendőrség további gyanúsítottakat az ügyben nem keres, tette hozzá az ügyben nyilatkozó Stuart Bell főfelügyelő.

Kedden London egyik külvárosában egy karddal emberekre támadó férfit vettek őrizetbe – írta korábban az MTI. Az incidensben öten sérültek meg. A Scotland Yard tájékoztatása szerint nem terrorcselekmény történt, és nem fenyegeti további veszély a helyi lakosságot.

A rendőrséghez érkezett bejelentések szerint a 36 éves gyanúsított a brit főváros északkeleti határában, a belvárostól 20 kilométerre fekvő Hainault negyedben járművel hajtott egy épületnek, majd több embert megszúrt.

A Scotland Yard beszámolója szerint az illető, aki egy karddal volt felfegyverkezve, ezután másokat is megtámadott, köztük két rendőrt. Az elkövetőről a Skynews tett közzé egy videót. A londoni mentőszolgálat kedd délelőtt közölte, hogy a helyszínre kivonult egységei öt sérültet láttak el, mindegyiküket kórházba szállították.

A tájékoztatás szerint a mentők már távoztak az incidens helyszínéről. A mentőszolgálat beszámolója nem tért ki a sérültek állapotára.

A londoni rendőrség főparancsnok-helyettese, Ade Adelekan nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy a sérültek állapotáról egyelőre a Scotland Yard is további tájékoztatást vár. Adelekan kiemelte azt is, hogy a gyanúsított őrizetben van, és a rendőrség nem tart attól, hogy a helyi közösséget további veszélyek fenyegetnék.

A főparancsnok-helyettes közölte, hogy a Scotland Yard nem keres további gyanúsítottat az ügyben, és nem kezeli terrorcselekményként az incidenst.

A közeli Hainault metróállomást és a környező utcákat a rendőrség lezárta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik