Belföld

Deutsch Tamás a Szájer-ügyről: Ez egy botrány

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Szájer József a történteket követően helyes döntést hozott akkor, amikor lemondott a EP-képviselői tisztségéról. Az a határozott véleményem, hogy az egyedül helyes döntést hozta, tudomásul vettük a döntését

– mondta Deutsch Tamás az ATV Híradónak. Arra a kérdésre, hogyan fér össze a keresztény értékrenddel a lemondott EP-képviselő ügye, a politikus úgy vélekedett, hogy „megérne végre egy misét, hogy szót váltsanak a nyilvánosság előtt arról, hogy amit a Fideszt gyűlölő pártok állítanak, hogy ők mit gondolnak, az nem felelnek meg annak, hogy mik az ő nézeteik”.

Deutsch ezt követően hangsúlyozta: szerinte ma Magyarországon a Fidesz az a párt, aki nem akar a senki hálószobájában kutakodni, a baloldal pedig a saját ideológiáját rá akarja erőltetni.

Ez egy botrány, nyilvánvaló, hogy ez árt annak a politikai közösségnek, amely politikai közösségnek az illető részese. Szívből jövő volt Szájer József nyilatkozatában az a rész, hogy személyes volt az ő hibája. Neki kell ezért a felelősséget vállalni. Azt mondta, hogy ne akarja ezt senki az ő politikai közösségére vagy a magyarok széles körébe kiterjeszteni. De ilyenkor így működik, hogy a politikai ellenfeleink ki akarják terjeszteni a politikai botrány hullámait Szájer József személyén túl. Ilyenkor higgadtan, nyugodtan végig kell hallgatni a kárörvendő hullámot

– közölte Deutsch, aki azzal kapcsolatban, hogy kezdeményezték a néppárti frakcióból való kizárását, elmondta, agresszív és képtelen fellépésnek tartja, és szerinte politikai büntetést akarnak vele szemben megfogalmazni, véleménye mellett pedig továbbra is kiáll.

Deutsch szerda este közleményt adott ki, melyben azt írja:

Harminc évvel ezelőtt a kommunisták Prágában bezártak, most pedig Brüsszelben egyesek kizárnának. Ilyen, ha az ember kiáll a szabadságért és a hazájáért.

Szerinte a kizárási kezdeményezés kimeríti a politikai családon belüli erőszak fogalmát.

Az ellenem irányuló támadás valójában Brüsszel bosszúja a jogállamiságinak mondott mechanizmus magyar és lengyel elutasítása miatt. A harmincak akciója pontosan megmutatja, miért is kell minden eszközzel elutasítani a készülő „jogállamisági” büntetőmechanizmust. Ugyanazt akarják majd ugyanis csinálni Magyarország ellen, amit most néhányan ellenem terveznek, mondvacsinált okok alapján akarnak büntetni.

– fogalmazott Deutsch, aki „a kettős mérce alkalmazásának tankönyvi esetének” nevezte a történteket, mert Donald Tusk tavasszal „durván megtámadta” Orbán Viktort.

A kizárásomat kezdeményezők közül akkor senki nem emelt szót a Néppárt elnökének sokkoló és szégyenteljes megnyilatkozása ellen, most viszont politikai retorzióval fenyegetnek engem, mikor mindenfajta személyeskedés nélkül, egy gondolkodásmód kritikáját fogalmaztam meg

– írta. Egyúttal jelezte: véleménye szerint a kezdeményezők „fanyar humorára vall”, hogy a kizárási javaslatukban a szólásszabadságról beszélnek, miközben éppen azért akarják megbüntetni, mert „szabadon elmondta a véleményét”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik