Közélet

Kövér elmondta, hogy Szájer után sem szeretne belső erkölcsrendőrséget

Nem szeretnénk valamiféle belső rendőrséget, vagy pláne erkölcsrendőrséget felállítani, hogy elkezdjünk nyomozni a képviselőjelöltjeink múltja vagy homályos mozzanatai iránt. Minden jelöltnek el kell tudnia dönteni felnőtt emberként, hogy a magánéletében van-e olyan kockázati tényező, ami akár a megválasztását kockára teheti, akár pedig kifejezetten árthat annak a politikai közösségnek, aminek a szolgálatára szegődött.

– mondta Kövér László az InfoRádiónak adott péntek délutáni interjújában arról, hogy jobban felmérik-e a Szájer-ügy után, hogy milyen ügyei lehetnek a képviselőjelöltjeiknek.

Azt is elmondta, hogy ha tudomásukra jut olyasmi, amit kockázatosnak látnak, „például azért, mert a hirdetett elvek és a megvalósult gyakorlat olyan ellentmondásban van egymással, amit nagyon nehéz bármilyen érvekkel feloldani, akkor ez egy fontos szempont a jelöltkiválasztás tekintetében”

Kövér minden eddiginél piszkosabb és aljasabb választási kampányra számít, és szerinte a közösségi média még soha nem játszott olyan fontos szerepet, mint a 2022-es választásban fog. Arról, hogy ebben a Fidesz is részt vesz-e majd, azt mondta,

Aki kardot vesz, kard által vész el, tehát azért lehet, hogy keresztények vagyunk, de balekok nem.

Az Országgyűlés elnöke arról is beszélt, hogy szerinte nem az ellenzéki pártok döntik el, ki legyen a miniszterelnök-jelöltjük, hanem a „gazdáik”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik