Belföld

A nap legfontosabb hírei – 2020. május 2.

Mivel Budapesten és Pest megyében marad a kijárási korlátozás, hétfőtől kettészakad az ország. A kormányszóvivő elmagyarázta: május 4-től a budapestiek és a Pest megyeiek csak alapos indokkal mehetnek az ország többi részére, ahol már lazítanak az eddig érvényben lévő tiltásokon.

Az első szabadon választott parlament 30 évvel ezelőtti megalakulására alkalmából megtartott ünnepi ülésen az Országgyűlés nem volt ott az ellenzék. A Fidesz-KDNP egy olyan nyilatkozatot fogadott el, amely szerint 2012-ben, az új alaptörvény elfogadásával sikerült lezárni a posztkommunizmust. Az esemény kapcsán Gyurcsány Ferenc a rendszerváltás gyilkosairól beszélt.

A világ napok óta találgatja, mi van Kim Dzsongunnal. Az állami hírügynökség állítja, él és virul, és ezt bizonyítandó egy fényképeket is közzétettek, amiken az észak-koreai diktátor átvág egy szalagot.

A magyar kormány viszont pont akkor, amikor látványosan megugrott munkanélküliség, egyre kevesebb adatot közöl. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat szakított a hagyományaival, és csak alig frissítette az adatbázisát.

Wilfred Lawrie Nicholas Johnson névre keresztelték Boris Johnson gyermekét. A brit miniszterelnök orvosai előtt tisztelgett a névadással.

A világ vírusfrontján nem volt áttörés, a franciáknál július végéig marad a rendkívüli állapot, a spanyolok kicsit lazíthatnak, a szlovének viszont már tüntettek is a ljubljanai parlament körül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik