Belföld

Megverte, majd a fagyos Dunába lökte menyasszonyát egy fiatal

Vádat emelte a Fővárosi Főügyészség az ellen a kamaszfiú ellen, aki többször is bántalmazta a menyasszonyát, majd belelökte a Dunába.

A cselekmény idején 15 éves fiú jegyben járt egy lánnyal. A viszonyuk megromlott, a fiú többször is megverte a lányt, majd 2018. március 3-án elhívta sétálni a Duna ráckevei-soroksári ágához. A pár a fiú féltékenysége miatt összeveszett, a fiú megütötte a lányt, majd több mint 4 méter magasról a fagyos folyóba lökte. A lány kimászott, a fiú azonban ezt követően is bántalmazta, aminek következtében a lány közvetlen életveszélyes állapotba került.

A Fővárosi Főügyészség emberölés kísérlete, folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértés, illetve annak kísérlete miatt emelt vádat a fiú ellen. Az ügyészség letöltendőt kért a fiatalemberre. A fiút az ügyész indítvány alapján először letartóztatták, majd a bíróság később a bűnügyi felügyeletét rendelte el.

A fiú tavaly augusztus elején megszökött a bűnügyi felügyeletből, levágta magáról a nyomkövető eszközt, és a megalapozott gyanú szerint az újabb barátnőjét és annak édesanyját késsel bántalmazta. Emiatt a fiatalkorú ellen újabb eljárás indult, amelyben ügyészi indítványra letartóztatták, jelenleg is a legsúlyosabb kényszerintézkedés hatálya alatt áll.

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó:Kummer János / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik