Belföld

Vádemeléssel ért véget a salgótarjáni autós üldözés

A Salgótarjáni Járási Ügyészség ittas járművezetés miatt emelt vádat az ellen a harminchét éves férfi ellen, aki a városon át menekült gépkocsijával a rendőrök és a felelősségre vonás elől tavaly májusban.

A járőrök május 12-én, éjfél körül, észleltek egy gépkocsit, ami világítás nélkül közlekedett a város belterületén. Mivel a sofőr a fénykürttel adott jelzések ellenére sem kapcsolta fel a világítását, a rendőrök utána indultak, és megkülönböztető jelzéssel akarták ellenőrzés alá vonni.

A gépkocsi vezetője megállás helyett gyorsítani kezdett, keresztülhaladt Salgótarján belvárosán, többször is áthaladt a szembejövő forgalmi sávba, és esze ágában sem volt megállni.

A járőrök a gépkocsit a vezető lakhelyéig követték, ahol a férfi kiugrott a kocsiból és beszaladt a házba. Csak a megerősítő rendőri erők jelenlétében tudták őt a házból előállítani, és intézkedés alá vonni.

A vérvétel után kiderült, hogy a férfi ittasan vezette a gépkocsit. Az ügyészség pénzbüntetést kért a férfira ittas járművezetés miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik