Belföld

Bűnügyi felügyeletbe került Bróker Marcsi

Bűnügyi felügyeletet indítványoz az ügyészség Bróker Marcsira. Balázsné Busku Terézia, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre az közölte, hogy ha a bíróság a keddi tárgyalás végén elfogadja az ügyészség indítványát, akkor D. Sándorné nem hagyhatja majd el az ingatlanát, és a törvény értelmében nyomkövetőt kell viselnie.

A Kun-Mediátor Kft. egykori vezetője ellen 767 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt emeltek vádat. A vádirat szerint a Kun-Mediátor papíron utazási irodát üzemeltetett, valójában tiltott betétgyűjtést folytatott, azonban miközben ügyfelek azt hihették, hogy betétekbe, értékpapírokba kerül a pénzük, ez nem történt meg.

A tényleges kárösszeg a vádiratban szereplő 12 milliárd forintnál is nagyobb lehet, mert sokan nem jelentkeztek károsultként. A sértettek között van, akit 100 ezer forintos kár ért, van, akit több száz millió forintos.

Az ügyészség 234 tanú kihallgatására és további csaknem 500 tanú nyomozás során tett vallomásának felolvasására tett indítványt. A keddi tárgyaláson folyamatosan hallgatják ki az újabb sértetteket.

Mivel december 16-án lejár az a három év, ami előzetes letartóztatásban tölthető, ezért az ügyészség a letartóztatás megszüntetését, és a jelenlegi legszigorúbb kényszerintézkedést, azaz bűnügyi felügyelet elrendelését indítványozza majd a mai tárgyalás végén szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt. Ennek elrendelésére várhatóan a kora délutáni órákban sor is kerül.

Frissítünk!

Papp Judit, a Szolnoki Törvényszék szóvivője a 24.hu megkeresésére elmondta, hogy a bíróság elrendelte D. Sándorné bűnügyi felügyeletét, azzal, hogy csak külön engedéllyel hagyhatja el a bíróság által kijelölt ingatlant, s nyomkövetőt kell viselnie. Mivel a döntés ellen senki nem fellebbezett, így az végleges.

A mindennapi élet szükségleteinek biztosítása, és az esetleges orvosi kezelések miatt Bróker Marcsi minden reggel 8-10 között külön engedély nélkül is elhagyhatja a lakást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik