Élő Belföld

Karácsony Gergely az új főpolgármester, tíz megyei jogú városban győzött az ellenzék

Kövesse velünk percről percre az önkormányzati választást.

Debrecen a Fideszé

Papp László fideszes jelölt tulajdonképpen elkönyvelheti a győzelmet Debrecenben: 78,83 százalékos feldolgozottságnál a voksok 62 százalékával vezet, a két ellenzéki jelölt, Varga Zoltán és Kőszeghy Csanád Ábel 21 illetve 12 százalékkal követik őt.

Botka László megnyeri Szegedet

70,37 százalékos feldolgozottságnál 60-36 arányban vezet Botka László szegedi polgármesterjelölt a legfőbb kihívó, a független Nemesi Pál előtt, innentől csodára lenne szükség, hogy ez az állás megforduljon.

A közgyűlésben hatalmas többségben lesz az ellenzék, a 16 helyből csupán kettőt kaparintott meg a Fidesz-KDNP.

Miskolcon nagyot nyert az ellenzék

93,75 százaléknál behozhatatlan az előnye Veres Pál ellenzéki polgármesterjelöltnek Miskolcon, jelenleg a voksok 54,91 százalékával vezet, a fideszes Alakszai Zoltán 40,67 százalékkal a második.

Az ellenzéki győzelem mondhatni totális a városban: a közgyűlésben 19 helyből 14-et is megszereznek jelen állás szerint.

Két választó elment szavazni, végül mégsem szavazott

14:25-kor körül egy választópolgár megjelent egy V. kerületi szavazóhelyiségben, ám a szavazatszámlálók éppen egy másik embert igazítottak el. Emberünk ekkor idegesen leült, és bár az elnök mondta neki, hogy nyugodtan menjen hozzá az okmányaival, választópolgár azt felelte, hogy ő ráér, hagyják őt pihenni. Az ismételt kérésre aztán mégis átnyújtotta igazolványát az elnöknek, aki megnézte az okmány érvényességét, a feldúlt polgár azonban kitépte azt az elnök kezéből, és szitkozódva elviharzott a szavazóhelyiségből.

Ráckevén is eredmény nélkül távozott egy választópolgár, aki ittas állapotban jelent meg a szavazóhelyiségben, a névjegyzéket aláírta, a szavazólapot azonban már nem vette át, inkább hazament.

A megyei közgyűlések összetétele a keleti országrészben

  • Nógrád megye: Fidesz-KDNP 10, DK 2, Jobbik 1, Momentum 1, MSZP 1
  • Borsod-Abaúj-Zemplén megye: Fidesz-KDNP 16, Jobbik-MSZP-Momentum-Mindenki Magyarországa 10, DK 3
  • Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: Fidesz KDNP 17, DK 2, Jobbik-Momentum 2, MSZP 2, Összefogás Megyénkért 2
  • Heves megye: Fidesz-KDNP 9, DK-Jobbik-Mindenki Magyarországa-Momentum-MSZP
  • Hajdú-Bihar: Fidesz-KDNP 15, Jobbik 3, DK 2, Momentum 2, Mi Hazánk 1, MSZP 1
  • Békés megye: Fidesz-KDNP 10, DK 2, Jobbik 2, Mi Hazánk 1, Momentum 1, MSZP 1
  • Jász-Nagykun-Szolnok megye: Fidesz-KDNP 10, Jobbik 3, DK 2, Mi Hazánk 1, Momentum 1, MSZP 1
  • Csongrád megye: Fidesz-KDNP 12, Mi Hazánk 3, MSZP 2, DK 1, Jobbik 1, Momentum 1

Letépte Pikó András plakátját egy Sétáló Budapest-szimpatizáns

Bedühödött a Sétáló Budapest eredményváróján az egyik szimpatizáns és letépte Pikó András józsefvárosi polgármesterjelölt plakátját. A fiatalember nemcsak letépte, meg is taposta a plakátot, de arra nem volt vevő, hogy le is fotózzuk vele. Azt mondta, azért ideges, mert Pikó vezet Józsefvárosban, ami egyébként a legfrissebb eredmény szerint nem igaz, Sára Botond ugyanis két százalékkal vezet.

Inkább a Fideszre szavaztam volna

– értékelte a helyzetet a dühös fiatal.

Pécsen teljes az ellenzéki söprés

Reggel írtunk P. Horváth Tamásról, aki Pécs egyik nehezen nyerhető körzetében indult el. Most úgy néz ki, meg is nyerte. Még nem teljes a feldolgozottság, de elég magabiztosan vezet.

Állunk a dzsumbuj előtt, és nézzük, hogyan lehetne kiszedni a politikai mártírokat
Tettünk egy kört Pécs egyik ellenzéki képviselőjelöltjével, akinek valakik sorra kirúgják a plakátjait. „Hagyja csak a kopogtatást, itt csupa hülye fideszes lakik” – mondták neki korábban, de a választás pont az ehhez hasonló körzetekben dőlhet el.

Pécsen szinte minden választókerületben vezet az ellenzék. Ha a jelenlegi eredmény marad, akkor a 18 választókerületből 16 az ellenzéké lesz, kettő pedig a Fideszé. 

Miskolcon a célegyenesben vezet az ellenzéki jelölt

Veres Pál ellenzéki polgármesterjelölt a voksok 55 százalékát gyűjtötte be, míg a fideszes Alakszai Zoltán a 41 százalékot közelíti 80 százalékos feldolgozottságnál, innen azért nehéz elképzelni, hogy fordítani tud a kormánypárti jelölt.

Győrben szoros az eredmény

A szexbotrányba keveredett fideszes polgármester, Borkai Zsolt vezet 24 százalékos feldolgozottságnál 45,16 százalékkal, de nagyon szorosan ott van mögötte az ellenzéki Glázer Tímea is (42,65 százalék).

Botka László győzelme simának tűnik

Botka László a szavazatok 60 százalékával vezet a 37 százalékon álló Nemesi Pál előtt. A feldolgozottság Szegeden valamivel több, mint 41 százalék, így ez már lassan-lassan behozhatatlan előnynek látszik.

Vezet Baranyi Krisztina Ferencvárosban, Józsefváros nagyon szoros

24 százalékos feldolgozottságnál Baranyi Krisztina 57 százalékkal vezet a 39 százalékon álló fideszes Bácskai János előtt.

Józsefvárosban 21 százalékos feldolgozottságnál iszonyatosan szoros a meccs, a fideszes Sára Botond 49,23 százalékon,  az ellenzéki Pikó András 49,21 százalékon áll.

Bukhatja Egert a Fidesz

34 százalékos feldolgozottságnál Mirkóczki Ádám tűnik befutónak Egernek a várost 2006 óta irányító Habis Lászlóval szemben. Az ellenzéki jelölt közel 48 százalékon, fideszes ellenfele 43,5 százalékon áll, tehát azért nem dőlt még el minden.

Vezet az ellenzéki jelölt Szombathelyen

24 százalékos feldolgozottságnál Nemény András, az ellenzéki pártok közös jelöltje vezet 50 százalékkal. A második helyen a fideszes Balázsy Péter 46,5 százalékkal. Ha ez így marad, a Fidesz elveszíti a vasi megyeszékhelyt.

Karácsony 49:45 arányban vezet Tarlóssal szemben

14 százalékos feldolgozottságnál Karácsony Gergely vezet a főpolgármester-választáson. Az ellenzéki jelölt 49,47 százalékon áll, míg a fideszes Tarlós István 45,39 százalékon. A különbség jelenleg körülbelül négyezer szavazat.

Olvasói sztorik