Kórházban érte baleset az idős orvost, pár nap múlva meghalt

A halál okát nem tudták megállapítani.
Kapcsolódó cikkek

Az Index számolt be Dr. Cs. Román esetéről: a nyugdíjas mátészalkai neurológus egy hónappal ezelőtt elesett a mátészalkai kórház parkolójában és beütötte a fejét, amikor éppen beteg feleségét vitte az ügyeletre.

Nagyon zavart volt édesapám az esés után, nehezen vette a levegőt, nehezen kommunikált, de amikor a sürgősségin az orvos megkérdezte, akkor apám azt mondta neki, hogy nincs semmi baja. Össze-vissza küldözgették az osztályok között, volt a sürgősségin, a neurológián és a belgyógyászaton is, de nem volt állandó monitoros megfigyelés alatt

— mondta el a lapnak az orvos fia, Cs. Norbert. A kórházban azt mondták a családnak, hogy át kell vinni őt a nagykállói pszichiátriára, ahol kezelni tudják esetleges altatófüggését, de a hozzátartózók inkább azt szerették volna, hogy a nyíregyházi pszichiátriára kerüljön az idős orvos. Végül ott kezelték és itt is halt meg néhány nap múlva.

Cs. Norbert azt mondja, senki nem tudja a halál okát. A mátészalkai kórházban infarktus gyanúját is felvetették, de későbbi elhalálozási helyén Nyíregyházán nem tudták megállapítani, hogy miért halt meg. Igazságügyi orvosszakértői vizsgálatot is elrendeltek. Norbert feljelentést tett apja halála körülményeinek — szerinte —furcsaságai miatt.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság adatvédelmi okokra hivatkozva az Indexnek nem válaszolt arra, hogy indult-e nyomozás, de Dr. Cs. Román fiát arról értesítették, hogy eljárás indult.