Belföld

Eddig bírta, felmondott a Corvinusnál Braun Róbert

Braun Róbert üzleti etikát, társadalmi felelősségvállalást, felelős marketinget és tisztességes politikai kommunikációt kutat és tanít a Budapesti Corvinus Egyetemen, azonban a hvg.hu birtokába került levelében közölte:

jelen levelemmel 1994 óta tartó egyetemi oktatói jogviszonyomat a Budapesti Corvinus Egyetemen megszüntetem.

Mint írta, pedagógusként, egyetemi oktatóként, kutatóként semmilyen formában nem kíván közösséget vállalni az egyetem új vezetőinek – Hernádi Zsolt, Csák János és Anthony Radev – közéleti, üzleti tevékenységével, a fenti hitvallást megtagadó emberi minőségével.

Braun elfogadhatatlannak tartja az intézmény „politikai befolyással megvalósított magánosítását, az oktatás piacosítását, a munkavállalói kiszolgáltatottság növelését”.

Diákjaim bármelyik órán, bármelyik pillanatban megkérdezhetik, hogy azonosulok-e azzal a jövővel, amit ezek az emberek képviselnek. Röviden: nem azonosulok. Az általuk képviselt értékeket diákjaim számára negatív példaként állítom

– írta a bécsi Institute for Advanced Studies vezető kutatója felmondólevelében.

Távozását azzal indokolta, hogy szeretné elkerülni, hogy az egyetem vezetőit vagy személyes értékeit meg kelljen tagadnia.

Hernádi Zsolt ellen az Interpol nemzetközi elfogatóparancs kiadását javasolja, etikailag megkérdőjelezhető üzleti tevékenységét szaktudományos tanulmány igazolja. Csák János a gazdasági növekedés érdekében saját bevallása alapján elfogadja a nepotizmust, Anthony Radev karrierje az erőszakosságra és a fiatal munkavállalók kizsákmányolására épül(t)

– közölte a 25 éve a Corvinuson tanító Braun, aki öt éve nem él hazánkban, évente két mesterkurzust tart, valamint a szakkollégiumban tart kurzusokat.

„Sok oktatótársammal, adminisztratív munkatárssal ellentétben nem vagyok sem anyagilag, sem tudományosan kiszolgáltatott az egyetemnek. Eddig bírtam” – írta.

Előkerült Orbán régi terve: Palkovics gyúrja össze a budapesti egyetemeket
A hírek szerint már tesztelték az elképzelést egyetemi vezetők között: az ELTE, a BME és a SOTE helyett jöhetne a Budapest University.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik