Belföld

52,6 milliót fizet az MTVA Rogán Cecíliáék szépségversenyéért

Vasárnap két közszolgálati csatornán, a Duna TV-n és a Duna World-ön közvetítik a Magyarország Szépe című szépségversenyt. Az esztétikai megmérettetésért az MTVA a Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília holdudvarához tartozó Digital Minds Kft.-nek 52,6 millió forint+áfát, azaz bruttó 66 millió 802 ezer forintot fizetett — derült ki abból a szerződésből, amit közérdekű adatigénylést követően kapott meg a 24.hu.

Az adatigénylés keretében kikértük a szerződés mellékleteit is, hogy a ránézhessünk a produkció tételes költségvetésére, de ezt olyan rossz minőségben kaptunk meg, hogy gyakorlatilag semmit sem tudtunk kibogozni belőle. Ezután levélben kértük az MTVA-t, hogy küldjék el a szerződés mellékletét olvasható minőségben, de kérésünknek nem tettek eleget.

A teljes mellékletet ezen a linken nézheti meg pdf-ben, itt pedig egy pillantást vethet a dokumentumra:

A szerődésből annyi kiderül, hogy az 52,6 millió forintos árban benne van a

  • 2×1 perces Magyarország Szépe 2019 miniprogram,
  • a Királynők útja című 26 perces epizód,
  • és a 120 perces élő műsor.

Sarka Kata számára nem idegen a szépségverseny-gyártás: 2016-ban az MTVA 39,8 millió forint + áfát fizetett Hajdú Péter műsorgyártó cégének, a Frizbi Entertainment Kft.-nek a műsor legyártásáért. Ekkor még a Frizbié volt a jelenleg végelszámolás alatt lévő Magyarország Szépe Kft. 51 százaléka, a cég ügyvezetője pedig akkori felesége, Sarka Kata volt. A 444.hu kérdésére az MTVA elárulta, miért fontos szépségversenyt közvetíteni: szerintük ez ugyanúgy belefér a modern közszolgálatiságba mint az Európa Bajnokság közvetítése vagy mint a Petőfi Zenei Díj gálája a VOLT 0. napján. A versenyre egyébként csak legfeljebb 26 éves, gyermektelen nők jelentkezhetnek.

Tavaly már Hajdú Péter nélkül, magasabb árfolyamon folytatódott a szépségmustra: megjelent a Digital Minds Kft., amely 52,6 millió forintot kapott az MTVA-tól. Ekkoriban Rogán-Gaál Cecília zsűritagként és a Miss World licensztulajdonosaként volt jelen a versenyben.

A Digital Minds-ról akkor írtunk először hosszabban, amikor kiderült, hogy Rogán Antal propagandaminiszter felesége Sarka Katával közös cégével, a Nakama&Partners Kft-vel megszerezte a FitBalance márkát. Azóta négy komoly rendezvényt is maguk mögött tudhatnak: május elején rendezték meg a Papp László Sportarénában a FitBalance életmódexpót, ezt követte a Hősök teréről induló Nemzeti Futóverseny, a tabáni FitBalance Gasztrofesztivál és a FitBalance Kids nevű gyereknapi rendezvény. A Fitbalance.hu honlapja szerint mind a négy rendezvényért a Digital Minds Kft. felelt, és ez a cég irányította a sales munkáját is.

Furcsa azonban, hogy a Digital Minds nem tartozik a rendezvény tulajdonosai közé, és a cégiratok alapján nem kapcsolódik a Nakama & Partnershez sem. A fantom-módjára szervezett eseményekről bővebben itt írtunk:

Rogán Cecíliáék fantom módjára szervezik a tömegrendezvényeket
A FitBalance Kids rendezvényt sem a Rogán-Sarka páros cége szervezte, hanem egy kommunikációs cég.

Kiemelt kép: Bodnár Boglárka /MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik