Szórakozás

Maximum 26 éves, gyermektelen nők jelentkezhetnek Rogán Cecília szépségversenyére

Már lehet jelentkezni Rogán Cecília szépségversenyére, a Magyarország Szépére. A jelentkezés feltételei közt a következő olvasható:

A versenyző a nevezésével kijelenti, hogy 1993.01.01-2003.07.01. napja között született, gyermektelen, nő nemű, hajadon (nem házas és nem is elvált), magyar állampolgár.

Ezek szerint a felső korhatár 26, az alsó pedig 16 év. Utóbbi már csak amiatt is érdekes, mert a Magyarország Szépe versenyen a Miss World Hungary-t választják meg, ahol a Wikipédia szerint ezidáig 17 év volt az alsó korhatár – igaz, a felső pedig 24, szóval azt is kitolták egy kevéssel, és akkor még özvegy sem lehetett a jelentkező. Utóbbit már nem említik a mostani jelentkezési feltételek közt, csak a jelenleg is házas, vagy elvált nőknek nem adnak esélyt.

Fotó: magyarorszagszepe.hu

 

Fotó: magyarorszagszepe.hu

Magyar szépségversenyt a II. világháborútól egészen 1985-ig politikai okok miatt egyáltalán nem rendeztek. 1985-ben az akkor 16 éves Molnár Csillát választották a legszebbnek a Miss Hungary versenyen. A szépségkirálynő 1986-ban, alig egy évvel később, 17 évesen öngyilkos lett. Az 1986-os magyar szépségversenyt emiatt a középdöntők közben leállították, és csak 1989-ben rendeztek újat. A jelentkezés alsó korhatárát addigra már 17 évre emelték.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Kiemelt kép: Rogán Cecília 2017-ben – Facebook.com/Magyarország Szépe

Ajánlott videó

Olvasói sztorik