Gazdaság

Rogán Cecíliáék fantom módjára szervezik a tömegrendezvényeket

Egyre nagyobb fákba vágja a fejszéjét Rogán-Gaál Cecília, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter felesége. Néhány hete írtuk meg, hogy az üzletasszony, aki korábban főleg szépségversenyekre koncentrált, a tömegsport területén is terjeszkedni kezdett. FitBalance név alatt azóta több tömegrendezvényt is lebonyolítottak. Az viszont ma sem tudható, hogy ezek a több száz milliós rendezvények tulajdonjogilag milyen módon kapcsolódtak Rogán Cecíliához.

A miniszter felesége tavaly szerezte meg a FitBalance nevű rendezvény védjegyeit, amiket a Sarka Katával közös cégének, a Nakama & Partners Kft.-nek adott át.

Május elején a Papp László Sportarénában megrendezték a FitBalance életmódexpót és sportnapot, de azóta abszolválták már a Hősök teréről induló Nemzeti Futóversenyt, a tabáni FitBalance Gasztrofesztivált és a FitBalance Kids nevű rendezvényt is, amit gyereknapon, május 26-án az Orczy-parkban rendeztek meg.

A Fitbalance.hu, honlapja szerint mind a négy rendezvényért a Digital Minds Kft. felelt, és ez a cég irányította a sales munkáját is. Furcsa azonban, hogy a Digital Minds nem tartozik a tulajdonosok közé, és semmilyen módon nem kapcsolódik a Nakama & Partnershez sem.

A FitBalance több mint egy évtizeden át tisztán magánbizniszként működött, a Rogán-Sarka páros megjelenésével azonban ömleni kezdett bele az állami pénz. A telt házzal futó életmódexpóra ingyenes lett a belépő, a MÁV kedvezményes jeggyel segítette a résztvevőket, a szponzorok között pedig olyan állami cégek tűntek fel, mint a Szerencsejáték Zrt., az MVM Zrt. vagy az Antenna Hungária. Az állam részéről az Emberi Erőforrások Minisztériuma is felkerült a partnerlistára. A napokban derült ki, hogy egyedül az MVM 150 millió forintos támogatást adott a FitBalance-nak és a futóversenynek.

A FitBalance Kids programmal kapcsolatban egy újabb, a Nakamától független közreműködő cégre bukkantunk. Mivel a 26 hektáros Orczy-park a Nemzeti Közszolgálati Egyetemhez tartozik, közérdekű adatigénylést küldtünk a vonatkozó bérleti szerződésért. A május 22-én aláírt szerződés szerint az NKE

két napra 3,6 millió forintért adta oda az Orczy-parkot úgy, hogy az összeg a közművek használatát is magában foglalta. 

Az egyetem a terület bérbeadásáról a NEST Communication Kft.-vel szerződött.

A NEST a Digital Mindshoz hasonlóan olyan külsős cég a tömegsportos rendezvények szervezésében, amely szervezetileg nem kapcsolódik Rogánékhoz, mégis rajtuk keresztül folytak át milliós összegek.

A gyermekrendezvényen egyébként ugyanúgy sorjáztak az állami cégek logói, ahogyan korábban az anyarendezvényen, az Arénában. A MÁV is félárú jeggyel segítette a kezdeményezést, és az alábbi Facebook-posztban látható Szerencsejáték Zrt. standfotóval a szervezők külön megköszönték az állami cég támogatását is:

Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata közös cége tavaly szintet lépett: a Nakama & Partners Kft. több mint duplájára növelte forgalmát, ami így meghaladta az 1 milliárd 192 millió forintot. Adózott eredményük több mint 438 millió forint volt, ez a 2017-es adat csaknem kétszerese. A tulajdonosok a remek év után 136,3 millió forint osztalékkal jutalmazták magukat.

Év elején az Átlátszó írta meg, bizonyíték van arra, hogy összeér a miniszterelnök kabinetfőnökének családja és a Fidesz kedvenc biztonsági cége, a Valton Security. Az állam őrzésvédelemre szánt milliárdjai részben a Rogánnéval társult Sarka Kata párjánál landolnak. Sokáig csak pletykákból lehetett tudni, hogy Sarka és Bessenyei István egy párt alkotnak, mígnem cégbírósági papírokból ki nem derült, hogy az üzletember és az üzletasszony ugyanarra a luxemburgi címre van bejelentve. Bessenyei István, akinek érdekeltsége Rogán Antal helikopterezésekor is szóba került, szintén erős évet zárt a Valton kisebbségi tulajdonosaként.

Sarka Kata élettársának cégéből 450 milliós osztalékot vettek ki
7,3 milliárd forintos nettó forgalom mellett 1 milliárd 68 millió forintos adózott eredménnyel zárta a 2018-as évet a kormány kedvenceként ismert őrző-védő cég.

Kiemelt képünkön:Rogán Cecília és Sarka Kata licenctulajdonosok a 2018-as Magyarország Szépe – Miss World Hungary szépségverseny sajtótájékoztatóján a budapesti Fröccs Terasz vendéglátóhelyen 2018. június 13-án. Fotó: Kovács Tamás / MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik