Gazdaság

Óriási hasznot termelt Sarka Kata és Rogán Cecília közös cége

Tavaly szintet lépett a Nakama & Partners Kft., Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília közös vállalkozása: a cég több mint duplájára növelte forgalmát, ami így meghaladta az 1 milliárd 192 millió forintot. Adózott eredményük több mint 438 millió forint volt, ez a 2017-es adat csaknem kétszerese.

A Nakama a nyereségéből 136,3 millió forintos osztalékot fizet tulajdonosainak, ami kis kerekítéssel fele-fele osztozkodást jelent a gyakorlatban, a Nakama 51 százalékát birtokolja Rogán Antal felesége és 49 százalékát Sarka Katalin, aki a Fidesz kedvenc őrző-védő cégeként ismert Valton tulajdonosának élettársa. Rogánné feltűnése előtt egyébként Sarka partnere, Bessenyei István is tulajdonos volt a vállalkozásban.

Bebizonyosodott, hogy szoros a kapcsolat Rogánék és a Valton között
Sarka Kata és Rogán Cecília közös cégei fontos kapocsként szolgálnak.

A Nakama tavaly beszállt a Mikulásgyár nevű jótékonysági adománygyűjtésbe, idén pedig ők rendezik a Magyarország Szép nevű szépségversenyt.

2016-ban, amikor kiderült, hogy Sarka Kata Rogán Cecíliával fog vállalkozni, megkérdeztük tőle, hogy miért olyan partnerre esett a választása, akinek semmilyen tapasztalata sincsen. Az üzletasszony így válaszolt:

Semmiképp sem akartam egyedül vállalkozni, és nekem sincs kimondott tapasztalatom ezen a területen. Én a főiskolán, Cili az egyetemen tanulta a szakmát. Én salesben vagyok jó, üzletszerzésben, ő pedig nagyon  kreatív, és megbízom benne.

Sarka Kata azt is elmondta: nem fognak állami megrendeléseken dolgozni.

Kiemelt kép:MTI/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik