Belföld

Még pár millával többért szállíthat bútort Matolcsy fiának cége a Testnevelési Egyetemnek

Augusztusban írtuk, hogy Matolcsy György kisebbik fiának cége, a Balaton Bútor Kft. nyert a Testnevelési Egyetem (TE) közbeszerzésén, így ők szállíthatják le az összesen 5690 bútort, zömében asztalt, széket, szekrényt:

Nem olyan régen döbbent rá a Testnevelési Egyetem, hogy kezdődik az új tanév
Bő 200 millió forintért vásárolnak bútorokat a kisebbik Matolcsy-fiú cégétől.

Nos, úgy tűnik, nem lett elég a megrendelt bútor, ugyanis a TE utánrendelést kért, még 144 darab bútort, amit szintén a Balaton Bútor szállíthat le. Így az eredeti szerződés aktualizált értéke, nettó 207,5 millió forintról 222,9 millió forintra fog emelkedni.

A Balaton Bútor Kft.-ben a tavaly rekordévet záró Magyar Stratégiai Zrt.-n keresztül tulajdonos Matolcsy György fia, Ádám, aki a részvénytársaság egyetlen részvényese. A 2008-ban alapított, 132 főt foglalkoztató kft. nettó árbevétele 2016-ra majdnem félmilliárd forinttal visszaesett az Opten adatai szerint, 1 milliárd forintra, de 2017-ben már csaknem 1,8 milliárd forintot számláztak ismét. Adózott eredményük is hullámzott, tavalyelőtt mindössze 266 ezer forintot tett ki, tavaly viszont már 382 millió forintot jeleztek.

Matolcsy Ádám 2015 végén lett a bútorgyár tulajdonosa, amihez besegített neki a Matolcsy György unokatestvére, Szemerey Tamás tulajdonában álló Növekedési Hitelbank hitele.

És azt olvasta, hogy kevesebb mint két év alatt negyedszer nyert vissza nem térítendő európai uniós támogatást Matolcsy György jegybankelnök fiának érdekeltsége?:

Matolcsy Ádám bútorgyára ismét brüsszeli pénzből gazdagodik
A Balaton Bútor Kft. szűk két év alatt 600 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el.

Kiemelt kép: Mohai Balázs / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik