Belföld

Óriási bútorgyár tulajdonos-ügyvezetője lett Matolcsy fia

Matolcsy György fia, Matolcsy Ádám egy milliárdos bevételt közelítő bútorgyár tulajdonos-ügyvezetője lett – tudta meg a 444.hu. Matolcsy Ádámról utoljára öt éve lehetett hallani, mikor alapított egy saját ingatlan-üzemeltetéssel foglalkozó céget, a Magyar Stratégiai Zrt.-t. Ez a cég szerzett tulajdonjogot Matolcsy Ádám másik cégében, a Glamorous Kft.-ben, ami ugyanebben az időben a Növekedési Hitelbank hitelével szeptemberben megvásárolta a Balaton Bútor Kft-t. A cég jegyzett tőkéje 350 millió forint, éppen 21-szerese a Glamorous 16 milliós tőkéjének.

A portál megkérdezte Matolcsy Ádámot, mik a céljai a vállalkozással. Válasza szerint az exportmegrendelések felfutása miatt vált szükségessé a gyártókapacitás növelése, amelyet a leghatékonyabban cégvásárlással tudtak megoldani.

Családban marad?

A vásárláshoz a hitelt a Növekedési Hitelbank adta, amely Matolcsy György unokatestvére, Szemerey Tamás tulajdonában áll. A cégjegyzék szerint a Glamorous Kft-ben zálogjogot jegyeztek be a bank felé, ahogyan a Balaton Bútorban is megjelenik a bank zálogjoga a Glamorous tulajdonrészén. A cikk szerint mind a Glamorous, mind a Magyar Stratégiai Zrt., mind pedig a Balatoni Bútorgyár rögtön számlát is nyitott a Növekedési Hitelbanknál.

A hitel mértékéről nem tudni, Matolcsy Ádám elismerte, hogy vettek fel pénzt a Növekedési Hitelbanktól, de minden más információ közlését megtagadta üzleti titokra hivatkozva. Azt sem tudni, hogy a Matolcsy György által indított MNB-s Növekedési Hitelprogram forrásaiból finanszírozták-e az ügyletet.

További érdekles részletekeért kattintson ide.

 

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik