Belföld
Pécs, 2011. május 17.
Egy hajléktalan pihen a József Attila úton. A Pécsi Egyházmegye és a városi önkormányzat együttműködéseként a városban élő több mint ezer hajléktalan részére adták át május 14-én a Remény Háza névre keresztelt nappali melegedőt Pécsett, a Tüskésréti úton. A mintegy 15 millió forint pályázati forrásból felújított épületben naponta félszáz hajléktalannak van lehetősége tisztálkodásra, étkezésre.
MTI Fotó: Kálmándy Ferenc

Nem követett el bűncselekményt a szopófantom – az áldozat is belegyezett

Kolontár Krisztián
Kolontár Krisztián

újságíró. 2018. 11. 07. 17:32

Nem követett el  bűncselekményt az a kőbányai szopófantom néven elhíresült férfi, aki egy padon fekvő hajléktalant elégített ki augusztusban az egyik éjjel. Az esetet az egyik X. kerületi térfigyelő kamera is rögzítette, ami végül az internetre is felkerült. A felvételen jól kivehető, hogy a hajléktalan férfi épp alszik, amikor feltűnik egy ázsiai származású férfi. Először tovább megy, aztán visszalép, majd letérdel a hajléktalan mellé és orálisan kielégíti.

Az eset hatalmas port kavart. Olyannyira, hogy az MSZP-s Burány Sándor az azonnali kérdések órájában fel is hozta a Parlamentben, amikor Kontrát Károly államtitkárral a kerületi droghelyzetről vitatkozott.

Korábban soha nem volt példa arra, hogy az egyes villamoson egy drogos combon szúrjon injekciós tűvel egy arra utazó hölgyet. Korábban Kőbányán nem kísértettek éjszaka szopófantomok, mint napjainkban

– mondta.

Az Utcajogász tudomására jutott, hogy az erőszakot elkövető férfi ellen közerkölcs megsértése miatt indult eljárás, és hogy a térfigyelő kamera felvételének kiszivárgását is vizsgálja a rendőrség.

Mivel azzal senki nem foglalkozott, hogy egy védekezésre képtelennek tűnő emberrel lép aktusba a férfi, ezért feljelentést tettek ismeretlen tettes ellen, szexuális erőszak miatt. Megkérdeztük a Fővárosi Főügyészséget, hogy lezárult-e már a nyomozás, és történt-e vádemelés, az alábbi választ kaptuk:

Az érdeklődött ügyben a Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség elutasította a feljelentést, mivel a rendelkezésre álló adatok alapján megállapítható volt, hogy a szexuális cselekmény a másik fél egyértelmű és világos beleegyezésén alapult, ezáltal a cselekmény nem bűncselekmény

A feljelentő panasszal élt a feljelentés elutasítása miatt. Ezt a Fővárosi Főügyészség elutasította.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

GelÈnes, 2009. febru·r 5.
A gelÈnesi FlÛrika JÛzsef f·skamr·jukban felv·gja a NyÌrerdı Zrt. v·mosatyai telephelyÈrıl kapott f·t. A NyÌrerdı Zrt. 6000 kˆbmÈter t¸zelıt k¸lˆnÌt el szoci·lis cÈlra. GelÈnesen tÌz csal·d kapott 34 kˆbmÈter f·t, a havonta kiutalt 6-8000 forint lak·sfenntart·si t·mogat·s helyett. Ezen a tÈlen 16 ember halt meg kih˚lÈs miatt Szabolcs-Szatm·r-Bereg megyÈben.
MTI FotÛ: Bal·zs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.