Közélet

Semjén megmagyarázta, miért támogatta Zaid Naffa testvéreinek honosítását

„Ez olyan, mintha azt mondanák, hogy Önt nem veszik fel az egyetemre, mert az unokatestvére elcsent egy sportszeletet a közértből” – fejtegette a KDNP-s politikus.

Nem volt szeplőtlen Zaid Naffa, de ez nem befolyásolta, hogy a nemzetbiztonsági átvilágításon megbukott tiszteletbeli jordán konzul testvérei magyar állampolgárságot kapjanak – ezt Semjén Zsolt mondta a Hír TV-nek. Mint korábban megírtuk, a miniszterelnök-helyettes közbenjárt Tarik Naffa és Huda Naffa állampolgárságáért, honosításukat „nemzetpolitikai érdekből” támogatva.

Semjén kijelentette: nem lobbizott a családért, csak feladatát végezte, amikor állampolgársági kérelmüket a külügyminisztérium kérésére az államfőhöz továbbította. Szerinte épp ez az eset mutat rá arra, hogy „milyen jól működik a magyar rendszer”. A KDNP-s politikus kifejtette: „ahol biztonsági kockázat volt, azt a titkosszolgálatok jelezték, le is blokkoltam az egészet”.

Azért azt senki nem gondolhatja komolyan, hogyha egyébként a külügyminisztérium fontosnak tartja, hogy az illető megkapja az állampolgárságot, és egyénként nincs ilyen természetű kizáró ok, akkor csak azért ne kapja meg, mert a testvérének voltak szeplői. Ez olyan, mint ha azt mondanák, hogy Önt nem veszik fel az egyetemre, mert az unokatestvére elcsent egy sportszeletet a közértből

– mondta Semjén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik