Közélet

A jordán tiszteletbeli konzul tarthatta el Pharaont

A jordán tiszteletbeli konzul, Zaid Naffa maga igazolta a terrorizmusért is körözött Ghaith Pharaonnak, hogy eltartja, hogy annak ne kelljen feltárnia a jövedelmét a magyar hatóságok előtt – ezt írta Demeter Márta LMP-s országgyűlési képviselő azt követően, hogy a parlament külügyi bizottsága meghallgatta Szijjártó Péter külügyminisztert. Demeter szerint a meghallgatáson Szijjártó kiállt Naffa mellett.

Zaid Naffa már 2000-ben elbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon
Az első Orbán-kormány jelölte őt a tiszteletbeli konzuli posztra.

A külügyminiszter az ülésről beszámoló HVG szerint azt mondta, hogy viharos éven vannak túl a magyar nemzeti közösségek, és a legnagyobb nehézségekkel a kárpátaljai magyaroknak kell szembenézniük az ukrán oktatási törvény miatt. Az Európai Unió eljárást példátlanul korrektnek találta amiatt, hogy kiálltak Magyarország három elvárása mellett. Ezek szerint a kisebbségek meglévő jogait már nem lehet korlátozni, a kisebbséget érintő döntések előtt konzultálni kell a képviselőkkel, valamint a Velencei Bizottság törvénymódosítást sürgető állásfoglalását maradéktalanul végre kell hajtani.

Az Orbán-kormány immár a nemzetközi szervezett bűnözés cselekvő szereplője: Ma Szijjártó Péter miniszteri meghallgatásán…

Közzétette: Demeter Márta – 2017. december 13.

Kiemelt kép: MTI/Kollányi Péter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik