Belföld

Orbán magánprogramként egy török milliárdosnak mutatta meg Felcsútot a stadion lelátójáról

Orbán Viktor a felcsúti stadion tetején lévő karzaton – amely a világításnak is helyet ad – sétált egy többfős társasággal, és a magasból mutogatta nekik a környéket. A Bors szerint az egyik vendég Adnan Polat török üzletember, a Galatasaray volt elnöke, Recep Tayyip Erdogan elnök jó barátja volt, akinek dollármilliárdokat érő cégbirodalma van. A lap fotót is közölt a sétáról.

Orbán és Polat hivatalosan még nem találkoztak, a miniszterelnöki sajtóiroda pedig nem ismeri el az ismeretségüket. Most is azt írták, hogy nem áll módjukban tájékoztatást adni a miniszterelnök magánprogramjáról.

A lap szerint Polat a magyar diplomácia egyik fontos kapcsolata. Az ő cége üzemelteti a magyar kereskedőházakat Törökországban, és az ő isztambuli irodaházában székel a magyar főkonzulátus. 

A Magyar Narancs szerint Polat tavaly együtt ebédelt a miniszterelnök lányával, és férjével, Tiborcz Istvánnal. Tiborcz személyesen fizette be tavaly egy olyan cég bejegyzési illetékét, amelyben a török üzletember érdekeltségébe tartozik. Ez a cég vette meg tavaly a Schossberger-kastélyt, amelynél korábban személyesen járt Orbán Győző, a miniszterelnök édesapja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik