Belföld

Gyárfás után újabb gyanúsítottak lehetnek

Időzített lehetett az elfogása. Újabb főrendőr tálalt ki.

Részletes vallomást tett és tagadta a bűncselekmény elkövetését Gyárfás Tamás, akit a rendőrség azzal gyanúsít, hogy ő volt a felbujtó Fenyő János médiavállalkozó 20 évvel ezelőtti kivégzésekor.

A Bors szerint a Fenyő-ügyben újraindított nyomozást ugyanakkor maga Gyárfás Tamás gyorsította fel, amikor egy őt zsaroló hangfelvétellel állítólag besétált a rendőrségre.

A lap szerint elfogása is időzített lehetett, a Nemzetközi Úszószövetség alelnökét titkosszolgálati módszerekkel figyelhették, így arról is tudhattak, hogy szerdán Kí­nába utazott volna a pekingi Szinkronúszó Vi­lág­kupára.

Kovács Lajos, a döglött ügyek osztályának egykori vezetője a lapnak azt mondta, hogy több kérdés még tisztázatlan, így Portik Tamás, Jozef Rohác és Gyárfás Tamás mellett lehet még az ügynek gyanúsítottja.

Kovács Lajos: Vádalku nélkül nincs bizonyíték

Ezt már az ECHO TV Napi Aktuális című műsorában mondta a nyugdíjas rendőr, aki szerint Horn Gyula miniszterelnök utasította ugyan Gyárfást és Fenyő Jánost a kibékülésre pár héttel a gyilkosság előtt, de a mérges viszony az utolsó pillanatig fennállt a két vállalkozó között.

Kovács Lajos szerint az hozott a két évtizede felderítetlen bűncselekmény megoldásában áttörést, hogy Portik Tamást elítélték és börtönbe zárták. A Portik ügyében résztvevő bűnözők magukhoz voltak hűek, mikor felszólaltak és mindenki a saját érdekeit próbálta védeni, azzal, hogy vallomást tett.

Ebben meghatározó szerepe volt annak, hogy a hatóságok „kijátszották” az alkunak a lehetőségét, amely egy “törvény adta lehetőség”. Kovács Lajos szerint bűnözési szinten vádalku nélkül szinte lehetetlen lett volna bizonyítékokat találni.

2 hét, 20 év ugyanaz a vége

A Blikknek Sándor István, a Papa néven ismert exnyomozó azt mondta, a Fenyő-gyilkosság után két héttel leadott jelentésében benne volt az ügy megoldása,

ami nagyban hasonlít ahhoz, amit most a hírekben hallunk.

A Fenyő-gyilkosságban is nyomozó egykori rendőr szerint több mint száz „beépített” embere dolgozott az utcán és információi jónak bizonyultak akkor is.

Felmentették Sándor István rendőrtisztet, a Papát
A Fővárosi Bíróság hétfőn első fokon valamennyi vád alól felmentette Sándor Istvánt, az egykori Központi Bűnüldözési Igazgatóság (KBI) nyugalmazott alezredesét. A büntetőeljárás részleteit azonban nem ismerheti meg a közvélemény, ugyanis az aktát 85 évre államtitokká nyilvánították.
Gyárfás Tamás nagy manőverei
Hogyan találta meg a számításait sokáig a Fidesz uralma alatt is a sportdiplomata-médiamogul, akinek tévéműsorát még a baloldalon is túl elfogultnak tartották?

Kiemelt fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik