Közélet

Gyárfás feljelentése után foglalták le azt a hangfelvételt, amivel zsarolni próbálták

Kovács Lajos, a döglött ügyek osztályának egykori vezetője a Magyar Időknek azt mondta, komoly bizonyítékok alapján, alapos megfontolás után gyanúsíthatták meg Gyárfás Tamást Fenyő János meggyilkolása ügyében.

A lap azt írja, Gyárfást még tavaly megzsarolták egy Fenyő-gyilkossággal kapcsolatos hangfelvétellel, miután ő feljelentést tett, majd november 27-én azt vallotta, két hónappal korábban a lakásán kereste fel egy ismeretlen férfi, aki egy fenyegető tartalmú írást adott át neki.

Gyárfás Tamás nagy manőverei
Hogyan találta meg a számításait sokáig a Fidesz uralma alatt is a sportdiplomata-médiamogul, akinek tévéműsorát még a baloldalon is túl elfogultnak tartották?

Gyárfás elmondása szerint tavaly november 8-án egy olyan küldeményt dobtak a postaládájába, ami az előzetes fenyegetést megerősítette. A Nemzeti Nyomozó Iroda pedig március 14-én zsarolás miatt fogta el Imrich K.-t, aki kapcsolatban állt Jozef Rohác családjával.

Ahogy korábban is írtuk, sokak szerint egy ideig azért nem nyúltak Gyárfáshoz, mert nem volt meg az 1998-as utcai kivégzés géppisztolyos elkövetője, és ha nincs gyilkos, nem lehet felbujtó sem. Aztán meglett az elkövető, Jozef Rohácot hosszú eljárás után el is ítélték, a felbujtóról azonban nem sikerült kiszedni belőle semmit, igaz, közben a hírek szerint több vádlott, például Tasnádi Péter is Gyárfás ellen vallott, de az nem számított. Majd jött egy újabb fordulat: a már életfogytiglanját töltő bérgyilkos változtatott álláspontján, szívesen beszélt volna a megbízó személyéről, de valamiért nem foglalkoztak vele.

Az ügyről szóló cikkeinket itt olvashatja.

Kiemelt kép: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik