Közélet

Fenyő-gyilkosság: Gyárfás régóta gyanús volt

A döglött ügyek osztályának egykori vezetője egy fotóval üzent is neki.

A Magyar Időknek Kovács Lajos egykori rendőr ezredes azt mondta, Gyárfás Tamás, mint lehetséges felbujtó már korábban látókörükbe került a
Fenyő János megölése ügyében. Az úgynevezett döglött ügyek osztályának egykori vezetője közölte, az ezredforduló táján leszűkítették a lehetséges felbujtók körét. Köztük volt az új gyanúsított is.

Fenyőnek számtalan ellensége volt, a legprominensebb közülük Gyárfás Tamás, akivel a sajtóban háborúztak. A gyanúnk csak tovább erősödött, amikor a tudomásunkra jutott Gyárfás és Portik kapcsolata, ami nem baráti, inkább üzleti jellegű volt.

A volt főrendőr bizonyítékaikkal felkereste az ügyészség egyik vezetőjét, aki elismerte, bizonyítottnak látszik a felbujtó személye, de a gyilkos nélkül az ügy nem állna meg a bíróság előtt. Noha tudták, hogy Jozef Rohác a tettes, Kovács 2006-os nyugdíjba vonulásáig ő nem került kézre.

A Magyar Idők szerint Kovács Lajos irodája falán ott volt Gyárfás fotója, ezzel üzent a médiavállalkozónak.

Az ORFK a lapnak is megerősítette, hogy komoly bizonyítékok, köztük egy hangfelvétel van a birtokában Gyárfás Tamás ellen. A Magyar Idők szlovák forrásai szerint szlovák különleges nyomozók a minap házkutatást tartottak Rohác testvérének felvidéki házában. Egy hangfelvételt kerestek. Meg is találták, és a felvétel azonos az NNI birtokában lévő tárgyi bizonyítékkal.

Őrizetbe vették Gyárfás Tamást
A Fenyő-gyilkosság miatt lett gyanúsított az úszószövetség volt vezetője.
Fenyő-gyilkosság: megoldódhat a 15 éves rejtély - videó
Kovács Lajos egykori sztárnyomozó azt mondja, szinte biztosan tudja, ki ölte meg 1998. február 11-én a magyar médiacézárt.
A FENYŐ-HAGYATÉK - LŐLAPJÁRÁS
Közvetve hazánk egyik legjelentősebb médiacsoportját találta telibe az a géppisztolysorozat, amely a minap megölte Fenyő Jánost. A hazai nagyvállalkozó agresszív üzleti módszereivel sok ellenséget szerzett magának, enélkül azonban aligha tudta volna egy évtized alatt felépíteni cégbirodalmát. A Vico-csoport ma legfontosabb tagjai komoly vagyon birtokosai, s tevékenységük nem utal összeomlásra. Sőt, az adatokból éppen az tűnik ki, hogy a vagyont é

 

Kiemelt kép: MTI/Beliczay László

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik