Közélet
Budapest, 2011. március 20.
Gyárfás Tamás elnök szavaz a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) közgyûlésén a Testnelési Fõiskola dísztermében.
MTI Fotó: Beliczay László

Fenyő-gyilkosság: Gyárfás régóta gyanús volt

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2018. 04. 18. 06:54

A döglött ügyek osztályának egykori vezetője egy fotóval üzent is neki.

A Magyar Időknek Kovács Lajos egykori rendőr ezredes azt mondta, Gyárfás Tamás, mint lehetséges felbujtó már korábban látókörükbe került a
Fenyő János megölése ügyében. Az úgynevezett döglött ügyek osztályának egykori vezetője közölte, az ezredforduló táján leszűkítették a lehetséges felbujtók körét. Köztük volt az új gyanúsított is.

Fenyőnek számtalan ellensége volt, a legprominensebb közülük Gyárfás Tamás, akivel a sajtóban háborúztak. A gyanúnk csak tovább erősödött, amikor a tudomásunkra jutott Gyárfás és Portik kapcsolata, ami nem baráti, inkább üzleti jellegű volt.

A volt főrendőr bizonyítékaikkal felkereste az ügyészség egyik vezetőjét, aki elismerte, bizonyítottnak látszik a felbujtó személye, de a gyilkos nélkül az ügy nem állna meg a bíróság előtt. Noha tudták, hogy Jozef Rohác a tettes, Kovács 2006-os nyugdíjba vonulásáig ő nem került kézre.

A Magyar Idők szerint Kovács Lajos irodája falán ott volt Gyárfás fotója, ezzel üzent a médiavállalkozónak.

Az ORFK a lapnak is megerősítette, hogy komoly bizonyítékok, köztük egy hangfelvétel van a birtokában Gyárfás Tamás ellen. A Magyar Idők szlovák forrásai szerint szlovák különleges nyomozók a minap házkutatást tartottak Rohác testvérének felvidéki házában. Egy hangfelvételt kerestek. Meg is találták, és a felvétel azonos az NNI birtokában lévő tárgyi bizonyítékkal.

Őrizetbe vették Gyárfás Tamást
A Fenyő-gyilkosság miatt lett gyanúsított az úszószövetség volt vezetője.
Fenyő-gyilkosság: megoldódhat a 15 éves rejtély - videó
Kovács Lajos egykori sztárnyomozó azt mondja, szinte biztosan tudja, ki ölte meg 1998. február 11-én a magyar médiacézárt.
A FENYŐ-HAGYATÉK - LŐLAPJÁRÁS
Közvetve hazánk egyik legjelentősebb médiacsoportját találta telibe az a géppisztolysorozat, amely a minap megölte Fenyő Jánost. A hazai nagyvállalkozó agresszív üzleti módszereivel sok ellenséget szerzett magának, enélkül azonban aligha tudta volna egy évtized alatt felépíteni cégbirodalmát. A Vico-csoport ma legfontosabb tagjai komoly vagyon birtokosai, s tevékenységük nem utal összeomlásra. Sőt, az adatokból éppen az tűnik ki, hogy a vagyont é

 

Kiemelt kép: MTI/Beliczay László

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

AACHEN, GERMANY - JANUARY 22: German Chancellor Angela Merkel and French President Emmanuel Macron sign the Aachen Treaty on January 22, 2019 in Aachen, Germany. The treaty is meant to deepen cooperation between the countries as a means to also strengthen the European Union. It comes 56 years to the day after then German Chancellor Konrad Adenauer und French President Charles de Gaulle signed the Elysee Treaty, or Joint Declaration of Franco-German Friendship. (Photo by Sascha Schuermann/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.