Videó

„Réges-rég túl vagyunk azon a határon, hogy itt minden rendben van”

Videónkban egy Covid-osztályra átvezényelt fül-orr-gégész meséli el, milyen állapotok uralkodnak jelenleg a kórházakban. Bár az arcát nem mutathatjuk meg, a szavai így is érzékletes képet festenek a helyzetről.

Hetente több betegét veszíti el az a fül-orr-gégész, aki munkaidejének 90 százalékát koronavírus-fertőzött betegek kezelésével tölti. Arcát és nevét sem tudta vállalni az interjúhoz, hangját pedig kérésére eltorzítottuk, hogy még véletlenül se lehessen felismerni. Mivel újságírók nem mehetnek be a kórházakba, és az orvosok is erősen ellenőrzött körülmények között nyilatkozhatnak, csak így tudjuk megmutatni az olvasóinknak, mi zajlik jelenleg egy Covid-osztályon.

Az orvos azt mondja: többségében 40 és 60 év közötti covidos beteget kezel egy olyan nagy kórházban, ahol folyamatosan újabb Covid-osztályokat kell nyitni, és az ellátás 50 százaléka a koronavírusos páciensek kezelését teszi ki. Nem orvosokból, sokkal inkább ápolókból van hiány, és gondot jelent az is, hogy beszűkült a nem koronavírusos betegek ellátása, de azokra az osztályokra, amelyek most még nem Covid-osztályként működnek, extra terhelés hárul. A betegek hálásabbak, mint eddig, de vezetői szinten hasonló a rezidensekhez való hozzáállás, mint amit az inasozó Orbán Viktor kifejtett – mondta az átvezényelt fül-orr-gégész.

Kapcsolódó
A szabad tájékoztatás életeket menthet! – Újságírók nyílt levele a miniszterelnöknek
A 24.hu is csatlakozott ahhoz a nyílt levélhez, amelyben szerkesztőségek sora kéri a döntéshozókat, engedjék be az újságírókat az egészségügyi intézményekbe, hogy megszűnjön az információhiány, és közvetlen információk alapján számolhassanak be a valós járványhelyzetről.
Legfrissebb videók
Olvasói sztorik