Belföld

A kormány újfajta rezsicsökkentésen gondolkodik

A kormány megvizsgálja, hogy azokon a településeken, ahol nincs bevezetve a gáz, milyen téli rezsicsökkentést tud biztosítani az ott élő lakosságnak – mondta Lázár János a kormányinfón szerdán.

A kormányülésen szó volt arról, hogy hogyan áll a téli rezsicsökkentés folyamata. Megvizsgálták, hány település van, ahol nincs kiépített gáz. Ez körülbelül 300 település, a teljes településszám 10 százaléka, mondta.

Hozzátette: a következő napokban döntenek arról, hogy mit kapnak. További részleteket egyelőre nem közölt a miniszter. Annyit hangsúlyozott, hogy nemcsak a tűzifát használókat támogatnák.

Orbán Viktor március közepén a Facebookon jelentette be, hogy minden háztartás jóváírhat 12 ezer forintot az energiaszámlájából a nagy hidegre való tekintettel. Mint megírtuk, ebből azért sokan kimaradnak, és az idei tél sem volt hidegebb a tavalyinál, ellenben választás lesz áprilisban. Lázár János az utóbbi felvetésre – amit az RTL Klub tett fel a miniszternek a korábbi kormányinfón – azt válaszolta, hogy “ne sértegessék a választókat a rezsicsökkentéssel, a magyar emberek tudják, hova szavazzanak, a rezsicsökkentés ebben nem befolyásolja őket!”

Bemutatjuk a rezsicsökkentést, az elmúlt nyolc év legnagyobb szemfényvesztését
Megmutatjuk, hogyan fordult visszájára az energiaárak csökkentése.

Kiemelt kép: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik