Gazdaság

Lázár: ne sértegesse a választókat a rezsicsökkentéssel!

Lázár János miniszter a csütörtöki kormányinfón megismételte Orbán Viktor indoklását, hogy a rendkívüli hidegre való tekintettel döntött a kormány a téli rezsicsökkentésről.

A miniszter azt mondta, a gázzal fűtők és a távfűtéses háztartások számláján is jóváírnak 12 ezer forintot a második negyedévben, azaz legkorábban ez áprilistól indulhat. A miniszter kiemelte: a mostani rezsicsökkentés egy egyszeri tétel.

A rezsicsökkentés fedezetét az Energiahivatal 40 milliárdos külön kasszája teszi lehetővé. A 40 milliárdból 1 milliárdot tesz ki a szociális tűzifakeret megemelése, 6 milliárdot a távfűtéssel, 32 milliárdot pedig a gázzal fűtő családok támogatása, mondta.

Ennek alapján, aki eddig nem kapott szociális alapon támogatást, arra nem vonatkozik majd a rezsicsökkentés sem. Emellett külön kérdésre elismerte a miniszter, hogy azokra sem vonatkozik majd a támogatás, akik villamos energiával fűtenek.

Az RTL Klub kérdésére, miszerint tavaly télen sokkal nagyobb volt a hideg, mint idén, és akkor nem volt rezsicsökkentés, ellenben áprilisban választások lesznek, Lázár azt válaszolta, hogy azért adják idén, mert most áll úgy az ország gazdaságilag. Egyébként a rezsicsökkentésnek nincs köze a választásokhoz.

Ne sértegesse ezzel a választókat, a magyar emberek tudják, hova szavazzanak, a rezsicsökkentés ebben nem befolyásolja őket

– mondta.

A kormányinfón elhangzott más témákról bővebben ebben a cikkünkben is olvashat:

Lázár: Nincs, ami elronthatná az osztrák-magyar kapcsolatokat
Hosszasan mosakodott a miniszter a rendkívül kínos ausztriai látogatása után, de megállta, hogy beszóljon Tarlósnak. Kormányinfó 111.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik