Közélet

Heller Ágnes: Orbánnál most a Jobbik is jobb

Heller-Agnes(430x286)(1).jpg (Heller Ágnes)
Heller-Agnes(430x286)(1).jpg (Heller Ágnes)
Öngyilkosság, ha nem fog össze az ellenzék - mondja a liberális filozófus.

Meg kell egyezniük az ellenzéki pártoknak a jövő évi választás előtt, különben újabb négy évig irányíthatja a Fidesz az országot, ami tragédia lenne. Erről beszélt a Hír TV Egyenesen című műsorában Heller Ágnes. A liberális filozófus szerint ha kettőnél több ellenzéki lista lesz 2018-ban, akkor biztosra vehető a Fidesz-KDNP győzelme, mert

a politika a jelenről szól.

Márpedig jelenleg az a helyzet, hogy nem nyerhető meg a 2018-as választás, ha kettőnél több ellenzéki lista van. Ha az ellenzék – ideológiai megfontolások miatt – külön indul, veszít.

Öngyilkosság ebben gondolkozni.

Szerinte ugyanis már nem bal- és jobboldal között van konfliktus, hanem azok között, akik lebontották a jogállamot, és azok között, akik szeretnék visszaállítani azt.

A Fidesz zsarnoksága elleni küzdelemben semmi más nem számít.

A Jobbik és a baloldal összefogásáról Heller Ágnes azt mondta, most nem az a kérdés, egyetért-e valaki a Jobbikkal, Gyurcsánnyal.

Ő sem ért egyet még a jelenlegi Jobbikkal sem, de észnél kell lenni, kompromisszumot kell kötni, mert az első és legfontosabb Orbán megbuktatása.

Mint mondta, már most is nagy a bizalmatlanság, de

ha a Fidesz nyeri a választásokat mindenütt ott lesz a keze, és senki sem fog senkiben bízni.

Heller Ágnes az interjúban Orbánt olyan hajóskapitányhoz hasonlította, aki tudatosan vezeti hajóját sziklának. Szerinte ilyenkor az utasok egyetlen épeszű válasza, ha nem engedik kormányozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik