Belföld

A nap legfontosabb hírei – 2018.01.10.

Orbán Kínához fordul, ha nem ad pénzt az EU. Európa sorsdöntő évének nevezte 2018-at a magyar miniszterelnök.

Karácsony Gergely szerint a magyar emberek többsége változásra vágyik: ezért létre kell hozni a változást akarók szövetségét, mert „a többség nem lehet ellenzékben”.

A Jobbik szerint Orbán Viktor megrémült. A párt azt követeli, hogy az Állami Számvevőszék vonja vissza az ellenzéki pártokkal szemben hozott döntéseit és új eljárásokat folytasson le.

Újabb szégyenlistán az ország: cenzúrázták a művészetet. Magyarország a bécsi Collegium Hungaricumban tavaly letiltott mű miatt szerepel azon a listán, melyen azt a tíz országot sorolják fel, ahol 2017-ben cenzúrázták a művészetet.

Jelentést tettek közzé szerdán az amerikai szenátus külügyi bizottságának demokrata tagjai. Kiderült, Amerika nem számíthat Magyarországra.

Kovács Zoltán lényegében beismerte, hogy a kormány megtámogatja a Fidesz kampányát. Nem túl valószínű, hogy a kormánypárt teljesen más üzeneteket fogalmazna meg, mint a kabinet.

Mostantól az egyetemeken is csak engedéllyel nyilatkozhatnak. Innentől kezdve az egyetemek működésével, helyzetével kapcsolatos mindennemű sajtónyilatkozat tétele a rektor és a kancellár közös, előzetes írásbeli engedélyéhez kötött.

Kövér László kizárja még Jeszenszky Gézát is: nem hagyja, hogy Hadházy Ákos, az LMP társelnöke a volt külügyminiszterrel együtt tartsa meg csütörtöki korrupcióinfóját az Országgyűlés Hivatalában.

Újszülöttet hagytak a csabai inkubátorban: a baba állapota stabil.

Meghalt Ujlaky László. A Nemzeti Színházban többek közt Raverdan márkit alakította a Vesztegzár a Grand Hotelben című darabban.

Már 203 cége van Mészáros Lőrincnek: hét év alatt megszázszorozta vállalkozásai számát a felcsúti polgármester.

A szavazók beküldenék Orbánt a ringbe: a választók szívesen néznének miniszterelnök-jelölti vitát, függetlenül attól, hogy a kormánypárt vagy az ellenzék szimpatizánsai.

Harmincnyolc fa kivágásával újul meg a Nemzeti Múzeum kertje: a százötven éves, műalkotásokkal teli kert nyárra újul majd meg.

Megásatták a saját sírját egy fiatallal Nógrádban: zsarolás és önbíráskodás miatt emelt vádat a Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség két férfi ellen.

Kiemelt kép: Europress/AFP/dpa/Andreas Gebert

Ajánlott videó

Olvasói sztorik