Közélet

Jobbik: Orbán Viktor megrémült

A Jobbik szerdai közleményében azt írja, a párt szerint Orbán Viktor megrémült a Jobbik mögött felsorakozott magyar emberektől, a társadalmi felháborodástól és visszavonulót próbál fújni.

Álláspontjuk szerint az egész eljárás törvénytelen volt, a büntetés jogtalan, így a Jobbik számára az továbbra is elfogadhatatlan.

A részletfizetés és a halasztás lehetősége egy jogtalan büntetés esetében csupán átverés. Olyan ez mintha a betörő a lakásból távozva felajánlaná az ott lakónak, hogy a tévéért inkább két hét múlva jön vissza és ettől a tulajnak repesnie kellene az örömtől

– írják.

Szerintük az, hogy Varga Mihály azt javasolja a NAV-nak, hogy halasszák el a büntetés behajtását, csak látszólagos visszavonulás. A párt úgy véli, semmi garancia nincs arra, hogy nem hajtják be rajtuk a bírságot a választásokig.

A párt azt követeli, hogy az Állami Számvevőszék vonja vissza az ellenzéki pártokkal szemben hozott döntéseit és új eljárásokat folytasson le. A Jobbik törvénymódosítást kezdeményez a bírósági felülvizsgálat lehetőségének biztosítására az ÁSZ döntéseinek esetében is.

Az adománygyűjtő akciót addig folytatják, amíg az ÁSZ vissza nem vonja a 663 milliós pénzbüntetést.

Mint korábban megírtuk, döntött az Állami Számvevőszék: a Jobbiknak 15 napja van kifizetni a 331,5 milliós büntetését. Volner János az ÁSZ bejelentése után elmondta, a pártot lenullázza a döntés, hiszen a Jobbiknak nincs pénze arra, hogy kifizesse a büntetést.

Kiemelt kép: MTI Fotó/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik