Belföld

Az egyik hivatal kivágta volna a fákat, a másik kitüntetett a megóvásukért

Az Együtt alelnöke roppant büszke a favédésre, amit turisztikai ügynökség is értékelt.

Néha szürreális fordulatokat vesz az élet, akár Szigetváron is, ahol megtörtént az, hogy az Együtt egyik politikusa megvédett pár fát és cserjét, mire kitüntették a várost ezért. Berkecz Balázs, a párt alelnöke blogján számolt be a nem mindennapi történetről.

Tavaly a Miniszterelnökség alá tartozó, azóta szétszedett Forster Központ a Nemzeti Várprogram keretében megkezdte a szigetvári vár felújítását, és a természetvédelmi oltalam alatt álló várpark fáit és bokrait ennek keretében ki akarta vágatni. Berkecz tiltakozást szervezett, így megmenekültek a növények a pusztulástól.

Feljelentést is tett természetkárosítás miatt, így a cserjéket a város más részein telepítették le, a fák fele megmenekült.

Aztán jött a meglepetés: december 5-én levél érkezett a szigetvári önkormányzathoz, amiben egy oklevél volt. Eszerint a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség díjazta a várost a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny keretében

a várudvaron álló, többszáz éves fák megóvásáért.

Berkecz mindezt úgy foglalta össze, hogy míg a kormány egyik háttérintézményétől megvédték a fákat, egy másik háttérintézmény kitüntette őket ezért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik