Belföld

Kovács Zoltánnak hétfőn programja lett volna a CEU-n, de inkább lemondta

Hétfőn este a CEU Nádor utcai épületében az Adminstratégia című könyv megjelenésének alkalmából rendezett kerekasztal-beszélgetést tartanak, aminek programja már hetek óta fix – írja a 444.hu. A könyv témája az, hogyan érhetünk el sikereket közigazgatási vezetőként, ezért az eseményre hivatalos volt Kovács Zoltán kormányszóvivő is, a CEU korábbi diákja.

Kovács neve ma délelőttig ott volt a résztvevők között, azóta viszont eltűnt, mivel

lemondta a részvételt. 

Ahogyan korábban beszámoltunk róla: a Fidesz-KDNP minden erejével nekiment a Soros György által alapított CEU-nak. Miután  kijött egy jelentés a külföldi egyetemek Magyarországi működéséről, amelyben azt írják, hogy a CEU szabálytalanul működik, kormány benyújtott egy törvényjavaslatot a felsőoktatási törvény módosításáról. Ebben szinte ellehetetlenítenék a CEU működését.

A törvényjavaslat benyújtása óta rengetegen kiálltak már a CEU mellett, többek közt az MTA bizottságai, az amerikai külügyminisztérium vagy az ELTE médiaszaka is, sőt már levelet írt 14 Nobel-díjas, és több mint 100 tudós is a kormánynak. Vasárnap délután rengetegen tüntettek a CEU-ért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik