Belföld

Az MTA bizottságai is kiállnak a CEU mellett

Az MTA bizottságai is csatlakoznak az MTA elnökének nyilatkozatához, ami leszögezi:

A CEU nagyon jelentős tudományos centrum, nemzetközi oktatási intézmény. Jó, hogy Budapesten működik.

A MTA

  • Közgazdaságtudományi Bizottsága,
  • Nemzetközi és Fejlődéstanulmányi Bizottsága,
  • Politikatudományi Bizottsága és
  • Szociológiai Bizottsága

nyomatékosan kijelenti, hogy a Közép-európai Egyetemen folyó, a tudományterületeinkhez kapcsolódó képzések és kutatások a legmagasabb szakmai színvonalat képviselik, és számos ponton kapcsolódnak a hazai oktatási és kutató intézetekben folyó munkához. A CEU budapesti működése segíti és inspirálja a többi hazai oktató- és kutatóhelyen dolgozó kollégáikat is, mindezek alapján azt várják, hogy a Közép-európai Egyetem budapesti működését a jogszabályi környezet továbbra is biztosítsa.

Kérjük a magyar felsőoktatási és akadémiai kutató intézmények vezetőit, hogy minden rendelkezésükre álló eszközzel védjék hazai intézményeink, köztük a Közép-európai Egyetem létét és autonómiáját. A Közép-európai Egyetemen dolgozó kollégáinkat biztosítjuk szolidaritásunk felől

– áll a közleményben.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla: a Fidesz-KDNP minden erejével nekiment a Soros György által alapított CEU-nak. Miután  kijött egy jelentés a külföldi egyetemek Magyarországi működéséről, amelyben azt írják, hogy a CEU szabálytalanul működik, kormány benyújtott egy törvényjavaslatot a felsőoktatási törvény módosításáról. Ebben szinte ellehetetlenítenék a CEU működését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik