Szerdán megnyílt Szegeden az az étterem, amit a Dóm látogatóközpontjában alakított ki a püspökség.
A Szeged-Csanádi Egyházmegye 2,1 milliárd forint uniós és állami forrást nyert a Fogadalmi templom turisztikai célú felújítására, ennek részeként épült a látogatóközpont. A Délmagyarország emlékeztet: sokan felháborodtak annak hírére, hogy luxuséttermet nyit benne az egyház.
Az étterem szakmai vezetésével megbízott Dallos Ferenc korábban egy gasztronómiai szaklapnak beszélt arról, hogy Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök „kikötötte, hogy mindig legyen friss hal az Adriáról”, és azt is elárulta, hogy a püspöknek „van olyan barátja Horvátországban, aki ragaszkodik hozzá, hogy ide szállítson”.
Az étterem végül különösebb hírverés nélkül nyílt meg. A megyei lap szerint vendéggel nem lehetett találkozni, de sokan olvasgatták az étlapot, egy házaspárnak különösen tetszett, hogy „biztos a szegényekre gondolva” zarándok menü is kapható 1500 forintért. A legdrágább fogás, rombuszhal tormás céklakrémmel és avokádóval 3950 forintba kerül. „A kínálat inkább könnyed, mediterrán jellegű” – írják.