Közélet
AppleMark

A magyar püspök ellentmond a pápának: nem menekültek, ez invázió

24.hu
24.hu

2015. 09. 08. 14:42

Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök szerint Ferenc pápa téved, és Orbán Viktornak van igaza a menekültkérdésben.

Ferenc pápa vasárnapi üzenete nem is lehetett volna világosabb, amikor azt üzente a, hogy minden plébánia fogadjon be egy menekültcsaládot. Ezzel szemben a magyar püspök üzenete legalább ilyen világos: Őszentsége téved – írja a TheWashington Post.

Cinikusak és arrogánsak

Kiss-Rigó László a tekintélyes amerikai lapnak elmondta: „Ők nem menekültek. Ez egy invázió, és úgy érkeznek, hogy Allahu Akbart kiáltanak.„

Bár a legtöbb Magyarországra érkező ember Szíriából származik, ahol már több mint 320 ezren haltak meg a háborúban, Kiss-Rigó szerint mégsem kellene őket támogatni, mivel a legtöbbjüknek van pénze. „A legtöbbjük cinikus és arrogáns viselkedést tanúsít” — fogalmazott. Mindemellett szemetet hagynak maguk után, és sokszor az ételt is visszautasítják.

A pápai utasításnak ellentmondva Kiss-Rigó Orbán Viktorra hivatkozik: „Teljesen egyetértek a miniszterelnökkel”, míg a pápa nem ismeri a helyzetet. A püspök szerint ugyanis Európát elárasztották a magukat menekültnek beállító emberek, de valójában komoly veszélyt jelentenek a kontinens egyetemes keresztény értékeire.

Együtt: a Vatikánból jobban látják, mi folyik Magyarországon

Az Együtt visszautasítja Kiss-Rigó László embertelen mondatait. Az Együtt politikai pártként senkit sem kíván Jézus tanításaiból vagy a Bibliából kioktatni, de elutasítjuk az egyetemes emberi értékekkel való szembefordulást, mely Kiss-Rigó kijelentéseiből árad. Éppen ez a hozzáállás az, ami miatt nem lehet jelenleg a többségi társadalom számára is biztonságot teremteni.

Az Együtt szerint elkeserítő az, hogy a Vatikánból jobban látják, mi folyik Magyarországon, mint a Röszkétől alig pár kilométerre levő Szegedről. Követeljük, hogy a Magyar Katolikus Egyház a Ferenc pápa által hirdetett álláspontot képviselje!

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nyíregyháza, 2016. december 27.
Vásárlók egy telekommunikációs üzletben a karácsony utáni leárazás idején Nyíregyháza egyik bevásárlóközpontjában 2016. december 27-én. Az ünnep után megkezdődött az üzletekben a hagyományos év végi leértékelés.
MTI Fotó: Balázs Attila

Jobban élünk, mint tíz éve

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.