Belföld

Jobbikos politikussal találkozgatott a bőnyi rendőrgyilkoshoz köthető orosz propagandaoldal újságírója

Gyongyosi-Marton(3)(210x140).jpg (gyöngyösi márton, )
Gyongyosi-Marton(3)(210x140).jpg (gyöngyösi márton, )

Csütörtökön jelent meg a Népszavában egy cikk és egy fotó Gyöngyösi Márton jobbikos képviselőről, azt állítva: “Gyöngyösi lehet a baljós kapocs” a Jobbik és a bőnyi rendőrgyilkosságot elkövető Győrkös István-féle náci Magyar Nemzeti Arcvonal között.

Megírtuk, hogy a szervezet orosz diplomatákkal tartott közös airsoft-gyakorlatokat, az MNA által létrehozott szélsőjobboldali portál, a Hídfő pedig orosz szerverre költözött és az orosz titkosszolgálat működtette. A Népszava által közölt fotón a lap szerint “Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő egy másik férfi társaságában – tudomásunk szerint a nemzetiszocialista-hungarista-antiszemita, fegyveres kiképzéseket is tartó új mozgalmak egyik fontos személyiségével, Sz. Gáborral – tárgyal egy kávéházban”.

Gyöngyösi az Index megkeresésére azt állította, Sz. Gábor (a képviselő szerint Szalai Gábor) a Hídfő külpolitikai tudással rendelkező újságírója, a Népszava cikke pedig a Jobbik elleni lejáratókampány része. A jobbikos képviselő szerint mindez a Fidesz bosszúja, hiszen állítása szerint a két párt között jelenleg háború van. Szerinte a Népszavában megjelent fotó csakis titkosszolgálati háttérrel készülhetett, amikor nem őt, hanem Szalait figyelhették meg. A férfi maga jelentkezett be Gyöngyösinél egy beszélgetésre, a politikus pedig leült vele, mert ahogy mondta, ő minden újságírói megkeresésre nyitott.

Szalai Gábor és Gyöngyösi Márton az Európa Kávézóban találkoztak kétszer. Gyöngyösi azt mondta, közkeletű információ, hogy a Hídfő orosz titkosszolgálati háttere,

Szalai a Hídfő újságírójaként mutatkozott be neki,

Az Indexnek viszont tagadta, hogy az orosz propagandaoldalnál dolgozna.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik