Belföld

Gépfegyverrel ölt a bőnyi rendőrgyilkos

Öt-hat lövést adott le a rendőrökre az az idős férfi, aki megölt egy rendőrt szerda délelőtt Bőnyben. A támadó gépfegyvert használt.

Az ügyészség, a rendőrség és a Terrorelhárítási Központ közös sajtótájékoztatót tartott az ügyben, ahol az országos rendőrfőkapitány elmondta, az áldozat Pálvölgyi Péter, 46 éves, a Nemzeti Nyomozó Iroda embere, kiemelt főnyomozó, aki 25 évig szolgált rendőrként. “Kiváló embert, kitűnő kollégát ismertünk meg benne” –  tette hozzá Papp Károly. Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánította és rendőr alezredessé léptette elő az elhunyt egyenruhást.

“Az eddigi adatok szerint az életét semmilyen módon nem lehetett volna megmenteni”

Fotó: MTI/Krizsán Csaba
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Elbarikádozta magát

A tragédiába torkollott rendőri akcióról közölték, hogy az NNI házkutatást akart tartani a gyanúsított házában. Még be sem jutottak hozzá, amikor a 76 éves férfi tüzet nyitott. Az áldozatot a fején érte találat. Ezután a rendőrök is használták a fegyverüket, a támadó pedig – bár megsérült – elbarikádozta magát otthonában, fenyegetőzött és közölte, hogy nem akar senkit látni a közelében.  Azt mondta, hogy

bárki legyen is az, ki fogja végezni.

Terrorelhárítók is elindultak Budapestről illetve Győrből. Akkor még azt a jelzést kapták, hogy kollégáik megsérültek. Megkezdték a nyomozó kimenekítését, ám ekkor már tudták, hogy belehalt sérülésebe.

A férfival már útközben tárgyalni kezdtek, és észrevették, hogy folyamatosan romlik az állapota, ezért rajtaütöttek. Ekkor újabb lövések már nem dördültek. Ennek kapcsán – az előírásnak megfelelően – parancsoki vizsgálat indul.

 

Hamarosan őrizetbe veszik

Az ügyben hivatalos személy sérelmére elkövetett, több ember életét veszélyeztető emberölés és lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt rendeltek el nyomozást, a férfival szemben még a mai napon közlik a gyanút, illetve őrizetbe veszik. A támadóról annyit mondtak, hogy “polgári személy”, és 76 éves, ő volt az, akivel szemben a rendőrök intézkedni akartak. Előéletéről nem közöltek semmit, így azt sem erősítették meg, hogy a gyanúsított egy hungarista szervezet vezetője.

Megérkezett a mentőhelikopter, de nem szállt fel

Ahogy arról beszámoltunk, szerda délelőtt dördültek lövések Bőnyben, egy rendőri akció helyszínén. Mentők, mentőhelikopterek érkeztek, egyenruhások lepték el a környéket. Rövid időn belül sejteni lehetett, hogy halálos áldozata van a támadásnak, a mentőhelikopter ugyanis megérkezett, de végül nem szállt fel.

A ház, ahol a lövöldözés történt, állítólag a Magyar Nemzeti Arcvonal tevékenységéhez köthető. A militáns szervezetről tavaly írtunk, miután toborzó videóval buzdították az embereket: ha kell, fegyverrel is szálljanak szembe az országba érkező menekültekkel. A feltételezett elkövető a szervezet vezetője – Gy. I. – lehet.

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

[central_CentralTagComponentWidget title=”Bőnyi lövöldözés” item_limit=”3″ show_image=”true” tag_select=”-1″ tag_id=”158012″ category_id=”” fontsize_title=”0″]

Ajánlott videó

Olvasói sztorik