Belföld

A bőnyi rendőrgyilkos szervezete orosz diplomatákkal gyakorlatozott

Több biztonsági forrás is megerősítette, hogy az orosz katonai hírszerzés, a GRU (Glavnoje Razvedivatyelnoje Upravlenyije) emberei kapcsolatban álltak a Győrkös István vezette Magyar Nemzeti Arcvonallal – írja az Index. A lap úgy tudja, Győrkösék airsoftos gyakorlatozásaiban orosz diplomaták is részt vettek, erről pedig a hazai titkosszolgálatok és a katonai elhárítás is tudott.

Információk szerint az orosz katonai hírszerzés emberei már évekkel ezelőtt felbukkantak az itthoni szélsőjobbos szubkultúrában, nem csak a Magyar Nemzeti Arcvonal környékén, már az orosz-ukrán konfliktus kirobbanása előtt.

Az MNA kiképzésein volt, hogy az oroszokkal együtt airsoftoztak, ez ugyan nem törvénysértő, hiszen az airsoft itthon szabadidős tevékenységnek számít. Az airsoft fegyverek kereskedelme engedélyhez kötött, vannak olyan típusai, amiket csak hatósági vizsgálat után lehet forgalomba hozni.

Az orosz titkosszolgálati kapcsolatok a Hídfő nevű oldalon már elérhetőek voltak, ezt az MNA hozta létre 2012-ben. A honlap első bejegyzéseit még cirill betűkkel írták. Eleinte Győrkösék tettek fel rá tartalmakat, akkor lett országosan ismert, amikor az oroszok azzal vádolták Magyarországot, hogy fegyvereket és tankokat szállít Ukrajnának. Az orosz külügyminisztérium ekkor a Hídfő egyik cikkére hivatkozott, mivel az oldal három olvasói fotót hozott le, amiket tankokról készítettek Nyíregyházán. Az Index információi szerint ezekhez a képekhez az orosz katonai hírközlésnek is köze volt.

 

Ekkor az oldal már egyértelműen oroszpárti volt, ma pedig már orosz propagandaoldalként működik. A bőnyi lövöldözés után pedig a Hídfő is megerősítette, hogy Bőnyi Istvánnal került tűzharcba a rendőrség.

[central_CentralTagComponentWidget title=”Bőnyi lövöldözés” item_limit=”3″ show_image=”true” tag_select=”-1″ tag_id=”158012″ category_id=”” fontsize_title=”0″]

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik