Belföld

Elképesztő költések a minisztériumoknál: higiéniai csomag negyedmillióért, Zöld-foki szigetek, vágott test

dagobert2 (pénz, gazdagság, luxus, )
dagobert2 (pénz, gazdagság, luxus, )

A blikk.hu szedte össze a Mesterházy Attila MSZP-s politikus írásbeli kérdésére adott válaszokból a minisztériumok utazási költségeit. Mint írják, nem sok tárca tudta 100 millió forint alatt tartani utazási kiadásait 2015 második felében.

A Nemzetgazdasági Minisztérium 779 darab repülőjegyre, szállásra, részvételi és napidíjakra 328,2 millió forintot költött, a Földművelésügyi Minisztérium 108,5 milliót fizetett ki utazásokkal összefüggésben. Hogy a Fazekas Sándor vezette tárca elszámolásában mit jelent a „Horizontális, vágott test min.”, amire 228 590 forintot adtak ki, arra a lap sem jött rá. Ugyanitt 259 614 forint közpénzt fizettek ki „Higiéniai csomagra.”

Bár a paksi atomerőmű bővítését nem az agrártárca felügyeli, több tucatszor utaztattak embereket „Paks II.” címszavak alatt. Például októberben Ukrajnába 607 ezerért, Romániába pedig több mint egymillióért. Ezeken kívül több százezer forintot fizettek ki „Paks II.” címen Ausztriába, Németországba, Horvátországba és Szlovéniába történő autós utazásokra.

A Seszták Miklós vezette Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) 191 571 forintot fizetett ki vasúti öngyilkossági események jelentésére. A minisztérium márciusban 1,2 millió forintot költött arra, hogy embereket küldjön az Atlanti-óceán kellős közepén fekvő Zöld-foki szigetekre, ahol a helyi légügyi hatósággal zajlottak tárgyalások.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik