Belföld

Tarlósék csak a melegek ellen fanyalognak, a szélsőjobb már nem annyira zavarja őket

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2015. 06. 10. 19:45

Ők is ugyanott vonultak, ahol a Pride, de tőlük nem féltették a világörökséget.

„A Budapest Pride nem méltó a világörökségi környezethez” – ezt hangoztatta az elmúlt napokban Kocsis Máté józsefvárosi polgármester és Tarlós István, Budapest első embere is. Annak már nincs nyoma, hogy főpolgármesterré választása óta Tarlós ugyanilyen markánsan kelt volna ki a szélsőjobboldali masírozások ellen – írja összeállításában a Népszabadság. Pedig esetenként kifejezetten nyilas vagy neonáci csoportok részvételével is zajlottak rendezvények, volt, hogy az egyenruhás félkatonai alakulatokat felsorakoztató menet a Kodály köröndről indulva az Andrássy úton vonult végig. Tarlós akkor sem szólalt fel, amikor tavaly februárban az úgynevezett „becsület napjának” megünneplésére gyűltek össze a Várban – nem jelezte, hogy visszataszítónak találná a rendezvényt, pedig a budai várnegyed is a világörökség része.

A lap kitér arra is, hogy bár Kocsis Máté a Fidesz kommunikációs igazgatójaként, a párt nevében 2013-ban kijelentette, Magyarországnak nincs szüksége szélsőségekre, ugyancsak nem nagyon hallatta a hangját a szélsőséges rendezvények alkalmával. Beszédet mondott ugyanakkor Tormay Cécile szobrának avatásán is, ahol elmondta: az írónő „nemzetféltő remekműveket” írt, olvasóinak pedig azt javasolta, hagyják eluralkodni magukon az „erős istenhit büszkeséggel vegyes bizsergését”. Tormayról ugyanakkor a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpontja is állásfoglalást adott ki, melyben kimondják: írói és közéleti tevékenységének vezérelve volt a fajvédelem, büszkén vallotta magát antiszemitának és fasisztának, ezeket a nézeteket soha nem vonta vissza.

 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.