Belföld

LMP: Fazekas miniszter nem tudja eltüntetni a botrányokat

A Lehet Más a Politika szerint a miniszter hiába reménykedik benne, a közvélemény nem felejti el a tárca nagy felsüléseit.

Hétfőn Bitay Márton állami földekért felelős államtitkár az M1 aktuális műsorában azt mondta: 85 millió forint állami támogatást vett fel az elmúlt öt évben az LMP-s Sallai Róbert Benedek családja az általuk bérelt földek után. Múlt hét pénteken az LMP-s politikus tudatta a közvéleménnyel, hogy személyiségi jogi pert indít a Földművelésügyi Minisztérium és államtitkára, Bitay Márton ellen valótlan állításaik miatt, de azon médiumok ellen is, akik az állításokat kritika nélkül átvették.

Az LMP keddi közleményében leszögezi: “Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter továbbra sem érti, hogy a képviselet nem azt jelenti, hogy magunknak és a haverjainknak segítünk állami eszközökkel”. Úgy látják: talán meglepő a kormány számára, hogy lehet így is lehet dolgozni, “de az LMP-ben nem magunkat, hanem azokat a gazdákat képviseljük, akiket a kormány becsapott és cserbenhagyott.”

Fazekas Sándor hiába reménykedik benne, attól, hogy egy hazugságot ismételget, az még nem válik igazsággá – írják. “A miniszter hiába reménykedik benne, attól, hogy egy hazugságot ismételget, még nem tünteti el a hibákat és botrányokat” – fogalmaznak és példaként a a Kiss Szilárd-ügyet, az eltőzsdézett 400 milliót, a Bróker Marcsikás karcagi vonalat, az “elsunnyogott lépfenebotrányt“, a Földet a Gazdáknak program és a területalapú támogatások kudarcát említik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik