Belföld

Brókercégnél dolgozott a minisztériumi államtitkár

A Földművelésügyi Minisztérium gazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkára korábban a Hungária Értékpapírnál dolgozott, az FM százmilliókat bukott a brókerügyön.

Szele Andrea önéletrajza szerint 2009 és 2013 között az egyik becsődölt brókercégnél, a Hungária Értékpapírnál dolgozott, irodavezetőként – írja a Magyar Narancs. A főiskolai végzettségű Szele ezután egy kis kitérővel került Fazekas Sándor minisztériumához, egyből helyettes államtitkárként kezdett.

Az FM a brókerbotrányban 410 millió forintot bukott, ugyanis az egyik háttérintézményük, a Tartalékgazdálkodási Nonprofit Kft. is a csődben ment Hungáriánál tartotta értékpapírjait. A minisztérium egy korábbi közleményében azt írja, a botrányt követően „a Földművelésügyi Minisztérium szó szerint végrehajtotta Miniszterelnök úr utasítását. A tárca vizsgálata tisztázta, hogy a Buda-Cash brókercégben a Földművelésügyi Minisztériumnak, intézményeinek, illetve az általa irányított cégeknek nem volt pénze”, azonban a Hungáriánál tartott 410 millióhoz mégsem nyúltak hozzá.

A Földművelésügyi Minisztérium beragadt pénzeiről Lázár János beszélt korábban újságírók előtt, a Hír24 is ott volt, részleteket erre talál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik