Belföld

Fiatal csajokkal újít a köztévé

Rátonyi Kriszta Galán Angéla (Rátonyi Kriszta Galán Angéla)
Rátonyi Kriszta Galán Angéla (Rátonyi Kriszta Galán Angéla)

Az MTVA hadat üzen Gaál Noémi dekoltázsának és csinos modellekkel illusztrálja a kettősfrontot.

Nagy nap lesz március idusa az állami televízióban. Nincs többé Szeretlek Magyarország, Borbás Marcsi sem iszogat a képernyőn és Kálomista Gábor sorozatai sem terhelik tovább a nézőket a nemzeti főadón. Csak hírfolyam lesz, egész nap az M1-en. Olyan struktúrában, így mondják tévés nyelven, ami könnyen megjegyezhető. Ma reggel, Ma délelőtt, Ma este, és persze Ma éjjel. Nem túl bonyolult. És óránként híradó. Mindegyik után lesz időjárásjelentés, de nem is akármilyen! Az évi 80 milliárd körüli összegből működő MTVA forradalmi újítást tervez. A cél, konkurenciát teremteni Gaál Noémi dekoltázsának. Fiatal, csinos hölgyek jönnek a képernyőre. 

Aggódtunk

Kerestük az állami televízió sajtóosztályát. Szerettük volna megtudni, hogy mi lesz a sorsa a régi OMSZ-es meteorológusoknak. Vagyis, hogy lesz-e még képernyőn személyes kedvencünk, Reisz András időjós.

“Kérdésében pontatlanul fogalmazott, nem időjósokról van szó, hanem meteorológusokról, akiknek ez a szakmájuk. A régi szakemberek egy része továbbra is a közmédiánál dolgozik a jövőben, de a megnövekedett időjárás-jelentések száma miatt szükséges új emberek bevonása is” – válaszolták.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy valóban csak dekoratív hölgyek lesznek-e a frontok és Celsiusok között. 

“Nem igaz. Itt is felhívjuk figyelmét, hogy nem időjósokat, hanem szakmabeli meteorológusokat foglalkoztat a közmédia.”

 

 Maja Gold hasonmása

De vasárnaptól lesz más meglepetés is. Indul a Petőfi TV. A Petőfi TV az M2-n lesz, csak este, mert napközben gyerekműsorok mennek rajta. Most már azt is tudni lehet, hogy a TV2-től megvett Tatár Csilla lesz az egyik arca. És nem is akármit fog csinálni! Ő lesz a vadonatúj, élőben sugárzott, Én vagyok itt című kulturális műsor házigazdája.

Az új műsorban Rátonyi Kriszta és Galán Angéla is feladatot kap, melléjük pedig fiatal férfi műsorvezetők is érkeznek, például Kerekes Péter. Az Én vagyok itt hétfőtől vasárnapig minden nap este nyolctól fél tizenegyig tart majd. A bejelentkezések során koncertekről, színházi előadásokról, valamint filmekről tudósítanak majd. Úgy tudjuk, a műsor szerkesztői kicsit bajban vannak a tartalommal. És nemcsak azért, mert legviccesebb Poszt itt szerzőnk, Gerlóczy Marci igazán elegánsan küldte el őket, amikor írtak neki, hanem mert könyvkiadókat is megkerestek, hogy szívesen vetítenék könyveik úgynevezett trailereit vagyis olyan kis rövid ajánlóit, amik valójában reklámok.

Károly és a kultúra

De lesz más is. Vasárnaptól nemcsak a boltok zárnak be, hanem a Duna TV is átalakul. Minden ideköltözik az M1-ről. Az összes Kálomista Gábor gyártotta sorozat, Kun Béla unokájának sorozata és Borbás Marcsié is. És ide gyárt majd új műsort a néhány napja lemondott Rákay Károly Philip is. És nem csak a Szabadság tér ’89 címűt. Úgy tudjuk, kulturális műsor gyártásába kezd, külső beszállítóként. Eddig négy részt rendeltek meg tőle, de sem a tematikáról, sem a szereplőkről nem lehet még tudni.

Olvasói sztorik