Poszt ITT

Gerlóczy: Üzenet a kunyhóból

papagáj (papagáj)
papagáj (papagáj)

"Egy olyan kérdéssel és kéréssel fordulok hozzád, hogy jelenleg én az újjonan induló mtv-petőfi tv-nél dolgozom és azt a feladatot kaptam , hogy keressek olyan érdekes és sikeres személyt."

Szia! Ne haragudj hogy ismeretlenül zavarlak ! egy olyan kérdéssel és kéréssel fordulok hozzád, hogy jelenleg én az újjonan induló mtv-petőfi tv-nél dolgozom és azt a feladatot kaptam , hogy keressek olyan érdekes és sikeres személyt , akit be tudnánk mutatni egy rövid portréfilm keretén belül! Én Rád gondoltam ! Amennyiben érdekelne akkor egy elérhetőséget ha kaphatnék az nagy segitség lenne!
előre is köszönöm
Üdvözlettel: K

 

Kedves K!

Köszönöm, hogy rám gondoltál. Érdeklődésed jól esik. Legutóbb 2010-ben tettem be a lábamat a Magyar Televízió Kunigunda utcai épületébe. Azóta nem hívtak. Emlékszem az utolsó látogatásomra, amikor az ismert riporter arról panaszkodott nekem suttogva, hogy mi folyik ott. Hogy milyen kirúgások várhatóak. Őt nem rúgták ki, és kollégái szerint teljesen meghasonlott. Már nem is suttog. Már nem mond semmit. Jó kis fizetése van, tartja a száját. Teszi a dolgát. Megmondják neki, hogy mi a dolga, és azt is megmondják neki, hogy mit gondoljon róla. Egy út van, kedves K, a csend útja, a beleegyezés útja, a papagájkodás útja. Feltételezem, hogy a gondolataimra lennél kíváncsi, így aztán mindkettőnk számára időt és energiát takarítok meg azzal, ha nemet mondok a felkérésre. Gondolatnak abban az épületben nincs helye. Emberi szónak abban az épületben nincs helye. Abban az épületben egyedül egy nagytakarításnak lenne helye, miután magától összeomlott a rengeteg hazugság és tisztességtelenség és aljasság súlya alatt. Akkor majd szívesen beszélgetek.

Mondjuk erről:

Fitogtasd csak, te gőgös palota,
Az orzott kincsek ragyogásait,
Ragyogj csak, ugysem ragyogsz már soká,
Meg vannak már számlálva napjaid.
S kivánom, hogy minél elébb
Láthassam omladékodat,
S hitvány lakóid összezúzott
Csontját az omladék alatt! – -“

(Petőfi Sándor: Palota és kunyhó)

Üdvözlettel: Marci

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik