Belföld

Rákay Philip otthagyja a köztévét

Rákay Kálmán (rákay philip, )
Rákay Kálmán (rákay philip, )

Előbb az M1 és az M2 intendánsa, majd az MTV vezérigazgató-helyettese volt, négy és fél évig dolgozott az állami médiában.

A Híradó.hu-n megjelent közlemény szerint “nevéhez fűződik többek között a Maradj talpon!, a Gasztroangyal, a Mindenből egy van, a Szálka, avagy Bagi és Nacsa megakad a torkán, a Magyarország, szeretlek!, a Fábry, a Virtuózok, vagy épp a Dal című sikerműsorok elindítása, valamint az m2 gyerekcsatornává alakítása”.

Folytatódik ugyanakkor történelmi talkshow-ja, a Szabadság tér ’89.

“Nagyon hálás vagyok a sorsnak azért, hogy az elmúlt több mint négy évben az ötleteim egy része megvalósulhatott a közmédiában. Nehéz szívvel hoztam ezt a döntést, ám minden kreatív ember életében eljön az a pillanat, amikor úgy érzi, szüksége van szakmai levegőváltozásra, mert új ötletek megvalósítása, új feladatok és más izgalmas területek várják” – nyilatkozta Rákay Kálmán.

A 43 éves médiaszemélyiség a Wikipédián lévő szócikk alapján édesapja után kapta nevét, de később Philipre változtatta, a ’90-es években a Z+ zenecsatornán így vált ismertté.

2002-ben részt vett a Hír TV elindításában, emellett beszállt egy kommunikációs tanácsadó cégbe. Nyíltan felvállalta Fidesz-szimpátiáját, így rendszeresen megjelent a párt eseményein, gyűlésein, majd a kormányzati kommunikációs csapat külső munkatársa lett.

2011-ben nevezték ki az M1 csatorna intendánsává.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik