Belföld

Állami hírtévévé alakítják az M1-et

m1 híradó (m1 híradó)
m1 híradó (m1 híradó)

A Duna lesz a nemzeti főadó, az M2-ből Petőfi TV lesz márciustól, júliustól pedig lesz M4 Sport. Éjszaka angol nyelvű híradó zárja a napot.

Az M1 csatorna folyamatos hírszolgáltatásra áll át hírháttér- és magazinműsorokkal. Tematikában a BBC-t, míg adásszerkezetben az amerikai CNN televízió műsorszerkezetét vették például – derül ki a köztévé közleményéből.

Médiatörténelmet terveznek írni

Az új híradók mellett – többek között – napi tőzsdei, gazdasági, agrár, innovációs, kulturális hírműsorok készülnek. Újdonságként az M1 éjszakai adászárása egy angol nyelvű híradó lesz, amelynek elindítása az MTVA szerint médiatörténeti esemény lesz Magyarországon.

Megújul és jelentősen kibővül az időjárás-jelentés. A napi híradók mellett, napközben és az esti műsorsávban is, új magazinműsorok indulnak.

Sztártervező építette a stúdiót

Az M1 műsorszerkezete naponta öt, stúdióból közvetített élő műsorblokk (Ma reggel, Ma délelőtt, Ma délután, Ma este, Ma éjjel) sugárzására épül, amelyet egy-egy műsorvezető vezet. A blokkok műsorvezetőiről 2015. február 15-ig döntenek.

Az M1 az új műsorszerkezethez új stúdió- és műsorarculattal is készül, amelynek kidolgozására Simon Jagót, a BBC World News, illetve az Al Jazeera és más televíziók arculatát is készítő brit szakembert kérték fel. Az új stúdiót a tervező március 15-én mutatja be. 

A Duna TV lesz a nemzeti főadó

A földfelszíni digitális sugárzás bevezetésével a Duna TV-t már nem csak műholdon lehet fogni, így ide terelték át a szórakoztató műsorokat is. Itt lesz mások mellett a Magyarország szeretlek!, a Fábry, a Szálka, a Ridikül, a Maradj talpon!, a Hacktion, a Fapad című sorozatok és a Gasztroangyal, a Családbarát, az On the spot, illetve a Bábel is.

Az M4 Sport csatorna indulásáig a kiemelkedő hazai és nemzetközi sportesemények is ezen a csatornán lesznek láthatók. Így a labdarúgás, a kézilabda, az autósport és más események szerelmeseinek sem kell lemondaniuk kedvenc műsoraikról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik